Kék hírek

A hosszú hétvégén Tolna vármegyében hét anyagi káros balesetről tettek bejelentést.

Még csütörtökön reggel történt a 61-es főúton egy anyagi káros közlekedési esemény. Pincehely irányából Tolnanémedi felé haladt egy pótkocsis szerelvény, amikor a 41-es kilométerszelvényben a pótkocsi egyik kereke kidurrant, a gumi futófelülete a szemközti sávban szemből érkező teherautónak csapódott. Délelőtt az M6-os autópálya Pest felé vezet oldalán egy ismeretlen sofőr, ismeretlen járműszerelvénnyel a 150-es kilométerszelvényben a kiépített terelésbe hajtott, majd megállás nélkül tovább haladt.

Pénteken, 2024. március 15-én reggel fél hat körül egy autós a 6532-es mellékúton közlekedett Döbrököz felől Dombóvár irányába. Haladása során nem jól választotta meg a sebességét és a 21-es kilométerszelvényben az úttestről jobbra lesodródott, majd tetején átfordulva, kerekein állt meg a kocsi. Az autóban egyedül utazó sofőr használta a biztonsági övet, nem sérült meg a balesetben.

Szombaton, kora este Cikón történt egy anyagi káros baleset. A Perczel utcában közlekedett egy autós a Mikes utca irányába, amikor az úttesten megállt. A bal hátsó utas kiszállt az autóból, mely ismeretlen okból gurulni kezdett és a még nyitott ajtajával egy ott parkoló kocsit megrongált. Az autóban utazók és a megrongált autó tulajdonosa között vita alakult ki, ami verekedéssé fajult. A sofőrnél pozitív értéket jelzett a szonda, így vele szemben ittas vezetés miatt is büntetőeljárás indult.

Vasárnap Izményben egy figyelmetlen kikerülési manőver miatt történt koccanás. Az M6-os autópálya Budapest felé vezető oldalán a Geresdi pihenőben egy rosszul rögzített kamion gurult el, majd az árok állította meg. Kapospulán egy balra kanyarodó autós volt figyelmetlen, nem észlelte, hogy egy másik autó már megkezdte az előzését, ezért összeütköztek.

Kollégáink hat ittas sofőrrel intézkedtek az elmúlt négy napban. Négy esetben büntető feljelentést tettek, a vezetői engedély bevonták és felfüggesztették a vezetési jogosultságot, a másik két sofőr közigazgatási bírságot kapott. Egy olyan sofőr szűrtek ki a forgalomból az egyenruhások, aki semmilyen vezetői engedéllyel nem rendelkezik, KRESZ vizsgát soha nem tett. Vele szemben szabálysértési eljárás indult.

'Fel a tetejéhez' gomb