Ez a nap a pályaorientációról és a szórakozásról is szólt

Remekül sikerült, mintegy 1500 érdeklődőt vonzott a szekszárdi vásártérre április 20-án a Tolna Vármegyei Szakképzési Centrum (TMSZC) Helló tavasz! Szia szakma! Pályaorientációs családi napja.

A TMSZC korábbi pályaorientációs tevékenysége kiterjesztéseként idén első alkalommal, de hagyományteremtő szándékkal tartotta meg a rendezvényt. A cél egy olyan majális jellegű program megvalósítása volt, amely a családok minden generációját megszólítja, játékos, szórakoztat, ugyanakkor segít az érdeklődések, képességek, lehetőségek felmérésében.

Ennek megfelelően a szekszárdi vásártéren április 20-án a Centrumhoz tartozó nyolc szakképző intézmény, valamint közel harminc kitelepült partner várta az érdeklődőket a pályaorientációt segítő interaktív játékokkal, feladatokkal. Többek között az asztalos munkát dicsérő óriás jenga, idegölők, festés, szögbeverés, minipizza készítés, sütemény díszítés, kerékcsere, karosszéria festés, logisztikai játékok várták az érdeklődőket, de a sort még hosszan lehetne folytatni, hiszen az iskolák szinte minden oktatott ágazata megjelent valamilyen formában. A feladatok megoldásával értékes szakmavalutához juthattak a résztvevők, amelyeket aztán a szabadtéri játékok használatára fordíthattak. Szorgosan gyűjtögettek is, így folyamatos volt a forgalom a játékoknál. Nagyon népszerűek voltak az ugrálóvárak, különösen a ninja pálya. Óriási sikere volt a Talmácsi minimotor pályának: több mint 130 gyermek tette próbára magát kétkeréken. Szintén kedvelt programelem volt az iskolajáró kisvonat, amely óránként indult meg a vásártérről a város központja felé.

A színpad előtt is érdemes volt letáborozni. Miután Dömötör Csaba, a TMSZC kancellárja megnyitotta a rendezvényt, Horváth István országgyűlési képviselő, valamint dr. Beréti Zsolt, a Tolna Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szólt a megjelentekhez. Ezt követően indult a fellépések sora, mégpedig Kovácsovics Fruzsinával, aki gyermekműsorával mozgatta meg a kisebbeket. Ezután el kellett kicsit szakadni a színpadtól, annak, aki a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság kutyás bemutatóját szerette volna látni.

Mint azt várni lehetett, ennek a programelemnek is nagy sikere volt. Nem sokkal később Párkányi Kolos bűvész – már újra a színpadnál – szórakoztatta a közönséget, miközben be is vonta őket az illúziók lebonyolításába. Sokan voltak kíváncsiak a Szekszárdi Muay Thai SE bemutatójára, valamint a Hangszerelem Zenestúdió remek koncertjére is. Az Iberican Táncstúdió növendékei is bemutatták, hogy bizony tudnak táncolni, nem is akárhogyan. A színpadi programok zárásaként, sztárvendéként az Irigy Hónaljmirigy lépett a publikum elé. Rengeteg érdeklődőt vonzottak a színpad elé, és derítettek jó, illetve még jobb kedvre a tőlük megszokott bolondozással.

(beküldött képek)

 

'Fel a tetejéhez' gomb