Kultúrkortyok

A Kultúrkortyok Szabadegyetem következő, A valódi Irán című előadása, április 18-án, kedden 18 órakor zajlik a Babits Mihály Kulturális Központban (Csatár terem).

Előadó: Simigh Ágnes idegenvezető, utazó.

Az előadás elsősorban nem csak a látnivalókról, sokkal inkább Irán megértéséről szól.

Milyen a valódi Irán? Egy veszélyes ország, amely titokban atombombát fejleszt, önkényes letartóztatásokat végez és elnyomja a nőket – tehát olyan, ahogy a médiából ismerhetjük?

De valóban ez Irán igazi arca?

A Kultúrkortyok Szabadegyetem következő előadásában Simigh Ágnes idegenvezető beszél nekünk erről a sok szempontból is távoli, de egyben izgalmas országról, amelynek közelmúltbeli – néhány évtizeddel ezelőtti – története máig meghatározza annak jelenét is. Milyen az ország gazdasága, közbiztonsága, a nők helyzete, milyen szabályokat kell nekünk, odalátogatóknak betartanunk? Számtalan kérdés, amelyek mindegyikére választ kaphatunk, s közben kirajzolódik egy olyan ország képe, amelynek csodálatos tájait vendégszerető emberek lakják, mai területén pedig egykor a világtörténelem egyik legnagyobbja, a Perzsa Birodalom állt.

Iránban tilos nemcsak az alkohol forgalmazása, hanem fogyasztása is, így a (kultúr) kortyolgatás során ezúttal mellőzük az alkoholos italokat. Ám, egy cseppet az iráni életérzést tükrözve, gránátalma itallal, és egy kis csemegével, pisztáciával és datolyával várjuk a Kultúrkortyok Szabadegyetem hallgatóságát. A belépés díjtalan.

'Fel a tetejéhez' gomb