Kínába megy a TMSZC csapata

Labdarúgó világbajnokságra utaznak. Hamarosan útra kel a Tolna Vármegyei Szakképzési Centrum és a hozzá tartozó iskolák huszonhárom fős delegációja, hogy képviseljék Magyarországot az ISF (Nemzetközi Iskolai Sport Szövetség) Labdarúgó Világbajnokságán.

A megmérettetést Kínában, Dalian városában tartják meg május 17-27. között.

Az utazás előzménye, hogy az előző tanévben a Tolna Vármegyei SZC Ady Endre Technikum és Kollégium csapata első helyezést ért el a Magyar Diáksport Szövetség V-VI. korcsoportos Labdarúgás Diákolimpiáján.

„Ennek a sikernek köszönhető, hogy a TMSZC tizenhét fős csapata részvételi lehetőséget nyert a világbajnokságra, amelynek keretében harminchárom ország harminchat fiú- és húsz lánycsapata méri össze erejét” – írja közleményében az intézmény. A csoportsorsolások április 16-án zajlottak le.

A hazánkat képviselő gárda az E csoportba került Szaúd-Arábiával, Ugandával, Új-Zélanddal, valamint Anglia egyes számú csapatával együtt.

A verseny kiírása szerint a mérkőzések hat napon keresztül zajlanak majd (nem számítva a nyitó- és a zárómérkőzést), de a sok futball mellett Dalian megismerésére is lesz módjuk a fiataloknak.

„Május 22-én kerül sor az úgynevezett kulturális napra, amikor a résztvevők ellátogatnak a Dalian Erdőállatkertbe, a Szoborparkba és a Keleti Vízivárosba a Zhongshan téren és a Xinghai Öbölhídon keresztül.”

Ezt követi majd a nemzetek estje, melynek célja, hogy a résztvevő országok és régiók megismerhessék egymás kultúráját, ezért minden delegáció lehetőséget kap egy stand felállítására, ahol bemutatkozhat. A nyitó- és záróünnepség a Dalian Suoyuwan Labdarúgó Stadionban kerül megrendezésre.

A meccsek élőben követhetők lesznek a tv.isfsports.org oldalon, valamint a delegációval utazó diákújságíró is gondoskodni fog a folyamatos tájékoztatásról.

'Fel a tetejéhez' gomb