Innováció és társadalmi felelősség: Sikeres emlékkonferencia Buday-Sántha Attila professzor úr tiszteletére

Május 17-én, pénteken nagy sikerrel zajlott le az „Innováció és társadalmi felelősség” című konferencia, melyet Buday-Sántha Attila professzor úr tiszteletére rendeztek a Pécsi Tudományegyetem KPVK szekszárdi karán. Az esemény gazdag programkínálattal várta a résztvevőket, kiemelve a vidékfejlesztés és a fenntarthatóság témaköreit.

Prof. Dr. Szécsi Gábor dékán ünnepélyes köszöntője nyitotta meg az eseményt.

Az ünnepség során megható pillanatokat élhettek át a résztvevők, amikor Dr. habil. Buday-Sántha Andrea és Dr. habil. Raffay Zoltán köszöntötték az egybegyűlteket, valamint pályatársak és tanítványok rövid megemlékezései hangzottak el.

A plenáris előadások sorát Dr. habil. Zádori Iván kezdte, aki a vidékfejlesztés és fenntarthatóság kapcsolatáról tartott előadást, ezt követően Prof. Dr. Szerb László a kisvállalati versenyképesség kérdését tárgyalta.

Az előadások után ünnepi fogadás várta a vendégeket az egyetem éttermében.

A délutáni szekcióüléseken az „Innováció és fenntarthatóság” és a „Vidékfejlesztés” témakörei kerültek terítékre. A szekciókban neves előadók tartottak izgalmas és aktuális előadásokat. Többek között Szilágyi Tamás beszélt a felelős innováció szükségességéről, a  vidékfejlesztési szekcióban Dr. Huszti Zsolt vezetésével a helyi gazdaságfejlesztés és networking témái kerültek előtérbe.

Az esemény záró plenáris ülésén a szekcióvezetők összefoglalták a nap folyamán elhangzottakat, és kiemelték a legfontosabb tanulságokat.

A konferencia nagy érdeklődést váltott ki, és számos hasznos gondolatot és új ismeretet hozott a résztvevők számára. Az esemény méltó módon emlékezett meg Buday-Sántha Attila professzor úr munkásságáról és örökségéről.

'Fel a tetejéhez' gomb