Bajnok a magyar csapat

Több mint 100 fős magyar kontingens kelt útra az elmúlt hét keddjén, hogy a Mallorcán rendezett Futsal tornán, amit nyugodtan nevezhetünk amatőr világbajnokságnak is, részt vegyen.

A Hungária München FC tavaly második helyezést ért el ezen a rangos megmérettetésen, így az idei évben is hasonló jó szereplésben gondolkodtak.

Több korosztályban is indítottak csapatokat és a hölgyek is pályára léptek. Ez utóbbi alakulatnak a negyeddöntő jelentette a végállomást, ahol a kétszeres címvédő Portugál hölgyek, hétméteresekkel jutottak tovább.

„Két korosztályunk viszont még versenyben volt ekkor. A Señores néven szereplő ifjú titánok, akik Szia Uram néven már jó pár németországi tornagyőzelemmel büszkélkedhetnek az elmúlt évekből. A másik csapat pedig az örökifjú Hungária Baraña, mely a nevéből adódóan Baranya-Vármegyéből érkezett labdarúgókból állt”

– tudtuk meg Kürtössy Tibortól.

Előbbi csapat 3:0-ra maradt alul végül, így nem jutott a legjobb 4 közé. A Baraña-i srácok viszont kiélezett csatában, büntető párbaj során 6:5-re diadalmaskodtak a Hollandok felett és következett a Franciák elleni elődöntő. Itt szintén kiélezett meccset játszottak és végül Somodi Péter gólja döntőt ért, ahol az a Samgus következett, akik a csoportmeccsek során már legyőzték őket 2:0-ra.

Ezúttal viszont visszavágtak a magyar labdazsonglőrök és 2:0-ás győzelmükkel bezsebelték a 45+ korosztály bajnoki címét.

Tehát a tavalyi ezüst után, idén aranyéremmel gazdagodott a magyar küldöttség.

Név szerint a világbajnok csapat tagjai: Herbert Roland (K) Székely Ferenc Buzádi Zoltán Dénes Sándor Schweitzer Norbert Somodi Péter Korcsmár István Kis Zsolt Schneider Norbert.

Köszönjük a beszámolót Kürtössy Tibornak!

'Fel a tetejéhez' gomb