Elfogták a gyanúsítottat

Alig egy hónap alatt kilenc ingatlanból zsákmányolt értékeket.

Egy szekszárdi férfi tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, aki 2023. május 7-én 20 óra és másnap délelőtt fél 10 között bemászott az ingatlanja kertjébe a kerítésen, majd a csukott, de nem zárt garázsból különböző elektromos gépeket tulajdonított el 100 000 forint értékben.

A szekszárdi nyomozók széles körű adatgyűjtésbe kezdtek, aminek eredményeképp egy 52 éves, Szekszárdon élő, de más-más címeken meghúzódó férfi vált gyanússá mint lehetséges elkövető.

A következő hetekben még nyolc hasonló, tulajdon elleni bűncselekmény miatt tettek feljelentést a vármegyeszékhelyen lakó sértettek. Többnyire felújítás alatt álló házak vagy házak udvarán lévő melléképületek voltak a tolvaj célpontjai. Esetenként kihasználta, ha nem zártak be egy-egy épületet, de az sem okozott gondot, ha lakatokat kellett lefeszíteni vagy a kerítést kivágni, hogy bejusson a kiszemelt helyre. Ezután minden mozdítható értéket ellopott, szinte válogatás nélkül. Az élelmiszerek és szeszes italok mellett különböző kisgépeket, szerszámokat, egy helyről pedig egy udvari szemeteskukát vitt magával.

Információk alapján a nyomozók és az egyenruhások több címen tartottak kutatást, mely során több, bűncselekményből származó tárgyat foglaltak le, így a kár egy része megtérült.

A lopásokkal a tolvaj közel másfél millió forint kárt okozott a tulajdonosoknak, és a rongálásokkal okozott kár is eléri a 100 000 forintot.

A városban több helyen hosszabb-rövidebb ideig szívességi lakáshasználóként élő férfit a Szekszárdi Rendőrkapitányságon gyanúsítottként hallgatták ki, mely során részben beismerő vallomást tett. Mivel a törvényi feltételek adottak voltak, kihallgatását követően őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását.

'Fel a tetejéhez' gomb