Az elmúlt 24 óra eseményei számokban

Tolna vármegye útjain 2023. augusztus 2-án két sérüléses és két anyagi káros baleset történt.

Szerdára virradó éjjel, azaz 2023. augusztus 2-án 1 óra 28 perc körüli időben Őcsény közigazgatási területén, az M6-os autópályán történt baleset. A Pécs felé vezető pályatest 148-as kilométerszelvényében közlekedett egy kozármislenyi férfi autóval Budapest felől Pécs irányába a belső, előző forgalmi sávban. Haladása során észlelte, hogy előtte az úttesten egy elütött őzbak teteme van, amit megpróbált kikerülni. A manőver során a kocsi a vizes úton megcsúszott, először a pályatesteket elválasztó szalagkorlátnak ütközött, majd az megvezetve átdobta a bal oldali, szemközti pályatestre. A Budapest felé vezető oldalon, az út szélén lévő szalagkorlátnak ütközve, a leállósávban állt meg a jármű. A baleset során személyi sérülés nem történt.

képReggel 7 óra 25 perc körüli időben a 61-es számú főúton történt egy vaddal ütközés. Egy magyarsarlósi férfi közlekedett autóval Dombóvár irányából Tamási irányába. Amikor a 88-as kilométerszelvénybe ért,  a bal oldalról váratlanul egy őz suta ugrott az úttestre. A sofőr az ütközést elkerülni nem tudta, az őz megsérült, de elszaladt. A baleset során személyi sérülés nem történt, a gépjárműben anyagi kár keletkezett.

Mint arról korábban írtunk, röviddel 19 óra után az M6-os autópálya Pécs felé vezető oldalán történt egy sérüléses baleset. Egy nő közlekedett külföldi rendszámos autóval Pécs irányába, az M6-os autópálya külső forgalmi sávjában. A 139-es kilométerszelvényéhez érve nem tartott megfelelő követési távolságot, így az általa vezetett jármű jobb oldali elejével az előtte haladó kocsi bal hátuljának nekiütközött. Az ütközés következtében az utolért autó többször megpördült az úttesten és a jobb oldali szalagkorlátnak csapódott. A balesetben a vétlen autót vezető nő és gyermekkorú utasa is könnyebben megsérült.

kép

 

Késő este Szekszárdon történt egy utolérés. A Széchenyi utcában a belső forgalmi sávban Paks irányából Bátaszék irányába közlekedett egy férfi kocsival, amikor figyelmetlenségéből adódóan neki ütközött az előtte, vele azonos irányba közlekedő polgárőr autónak. A baleset során az utolért autót vezető férfi és négy utasa is könnyebben sérültek.

kép

Továbbra is kérjük a közlekedőket, hogy tartsák be a szabályokat!

'Fel a tetejéhez' gomb