Nyolcan indultak el Írott-kőtől

A cél Szekszárd, október 14. Nyolcan vágtak neki a közel 560 km-nek, amit majdnem egy hónap alatt teljesítenek. A Rockenbauer Pál vezette Dél – Dunántúli Kéktúra megfilmesítése1986. október 11 – én fejeződött be. Borsi Zsolt ötlete után most, 37 év után újra végig járják a túrázók.

Tisztelet túra Írott-kőtől Szekszárdig

Jelenleg Őriszentpéteren éjszakázik a csapat, szeptember közepén ismerkedtek meg a résztvevők, van, aki gyakorlott túrázó és van, aki még nem aludt sátorban. Kihívás. Mindenkinek.

Az érkezés október 14-én lesz az egykori Prajda-féle tanyához. Ebből az ingatlanból a bejegyzés alatt álló egyesület – Egymilliomodik Lépés Egyesület – hoz létre Rockenbauer Pál Emlékházat – fogalmazott Borsi Zsolt.

Zsolt és az őket segítők, apró települések vezetői, művelődési és kulcsosházak munkatársai hisznek abban, hogy általuk is fenntartható a Kéktúra mozgalom eretedi szellemisége. A közösségi túrázás.

„Mi hiszünk abban, hogy a Kéktúra nem véletlenül egyre népszerűbb a fiatalok között is, úgy érezzük ezzel a kezdeményezéssel is ápoljuk Rockenbauer Pál ránk hagyott örökségét, a természet szeretetét.”

A túrát egyfajta útinapló formájában lehet követni az egyesület közösségi oldalán, fotókkal és videókkal megszínesítve.

„Bozsokon való bélyegzés után Kőszegszerdahelyen kaptunk Takács Péter, polgármestertől szálláslehetőséget illetve ő azt mondta: gyertek csak, majd megoldunk mindent! Ez azért 300-400 km-el az otthontól nagyon szívmelengető volt!”

„Reggel Bozsok-Szombathelyi központ parkerdő következett, ahol külön engedéllyel a büfé mellett sátorozhattunk. Az éjjel különösen izgalmas volt: intenzív vadászat (puskaropogás), szarvasbőgés és egy vaddisznó család érdeklődött utánunk. Persze az éj megannyi csodálatos hangjával egyetemben. Reggel Egyházasrádóc felé kanyarodik a csapat, ami 7 főre csökkent boka sérülés miatt.”

Folytatjuk…

(fotók: Egymilliomodik Lépés Egyesület Facebook oldala)

'Fel a tetejéhez' gomb