Kék hírek a hétvégéről

Tolna vármegye útjain 2024. január első hétvégéjén két könnyű sérüléses és négy anyagi káros balesetnél intézkedtek kollégáink.

Egy 36 éves ittas helyi sofőr okozott balesetet a 6-os főúton január 5-én a délutáni órákban Dunaszentgyörgy térségében. A férfi Paks felé közlekedett, amikor ittassága miatt áttért a szemközti forgalmi sávba, ahol nekiütközött egy szemből szabályosan haladó kocsinak, majd megállás nélkül elhajtott. A járművezetőt a rendőrök gyorsan megtalálták. A balesetben mindkét – kettő és négy éves – gyermeke, valamint ő is megsérült. A 36 éves férfival szemben ittas járművezetés vétség miatt büntetőeljárást indítanak a paksi rendőrök, és természetesen felelnie kell a baleset okozásáért is.

Egy másik sérüléses baleset a 65-ös főúton történt Kéty és Hőgyész között szombaton délután. Egy autó vezetője Szekszárd irányába közlekedett, amikor egy kanyarban elvesztette uralmát a jármű felett, áttért a szemközti forgalmi sávba, majd a bal oldalon levő árokba borult. A balesetben megsérült a sofőr és utasa is.

A négy anyagi káros baleset közül egy esetben a tolatás szabályainak megsértése miatt ütközött neki egy autós Szekszárdon egy másik kocsinak. Egy másik alkalommal Szálkán két jármű tükrei értek össze. A balesetet okozó autós elhajtott a helyszínről, de végül sikerült visszatartani a rendőrök kiérkezéséig. A nap folyamán történt továbbá két vadelütés is Bonyhád térségében.

A vármegye útjain a hétvégén hét olyan sofőrrel szemben is intézkedtek az egyenruhások, akik alkoholos ital fogyasztása után ültek volán mögé. Hármuknak a vezetői engedélye is bánta, ugyanis ellenük büntetőeljárás indult ittas járművezetés miatt. Három járművezető pedig közigazgatási bírságot köteles fizetni, esetükben az ittasság mértéke nem haladta a bűncselekményi értékhatárt.

Tolna vármegyébe is megérkezett az igazi téli idő. Emiatt kérünk mindenkit, hogy az utakon fokozott óvatossággal közlekedjenek.

… hogy mindenki hazaérjen!

 

'Fel a tetejéhez' gomb