Fogolyszökés

A Szekszárdi Járási Ügyészség fogolyszökés vétsége miatt emelt vádat egy 17 éves fiatalkorú vádlott ellen. A vádirat szerint a vádlott más ügyben 2022. március 24-től március 25-ig őrizetben volt, majd onnantól bűnügyi  felügyelet hatálya alatt állt. A vádlottal szemben elrendelt bűnügyi felügyelet keretében a járásbíróság előírta, hogy annak ideje alatt a fiatalkorú vádlott nem hagyhatja el a tartózkodási helyeként kijelölt, Tolna
vármegyében található gyermekotthont.

A bűnügyi felügyelet magatartási szabályainak betartását a vádlott mozgását nyomon követő technikai eszköz
biztosította.

E nyomkövető eszköz megrongálódását követően 2022. szeptember 24-én délután a fiatalkorú vádlott engedély nélkül elhagyta a gyermekotthont, majd Szekszárdra jött és a pályaudvaron felszállt egy távolsági autóbuszra, ahol elfogták és visszavitték.

2022. szeptember 30-án délután több kiskorú nevelt társával a vádlott ismét engedély nélkül elhagyta a gyermekotthont, és vonattal Budapestre utazott, ahol október 1-jén hajnalban a VII. kerületben az utcán elfogták.

Az azonosítását követően az eljáró rendőrök éjszakára egy budapesti gyermekotthonban helyezték el, ahonnan azonban reggel szintén ismeretlen helyre távozott.  Ezután a Nagykőrösi Járásbíróság által kibocsátott  e fogatóparancs alapján 2022.
október 5-én a fiatalkorú vádlottat Nagykőrösön elfogták, majd elrendelték a
letartóztatását.
Szökéseivel a vádlott kitartóan törekedett arra, hogy az ellene lopás miatt
folyamatban lévő eljárásban a hatóságok elől ismeretlen helyre távozzon, a
büntetőeljárás alól kivonja magát.
Az elkövetéskor fiatalkorú vádlottal szemben a járási ügyészség tárgyalás
mellőzésével, büntetővégzésben közérdekű munka büntetés kiszabását
szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál.

'Fel a tetejéhez' gomb