Posted on: 2020-05-15 Posted by: Pixel Tv Comments: 0
Megosztási lehetőségek:

A Vöröskereszt és Vörösfélhold szervezetek világszerte hagyományosan május 8-án ünneplik a Vöröskereszt világnapját. Ezen a napon van a mozgalom alapítójának, Henry Dunant svájci üzletembernek a születésnapja, aki 1861-ben a solferinói csata után döntött úgy, hogy megalapítja a világ máig legnagyobb hatású humanitárius mozgalmát. A Vöröskereszt és Vörösfélhold szervezetek ma 192 országban vannak jelen és több millió munkatárs és önkéntes segítségével folytatják tevékenységeiket az irányadó hét alapelv (emberiesség, pártatlanság, semlegesség, függetlenség, önkéntesség, egység, egyetemesség) szellemében.

Ezen a világnapon a Magyar Vöröskereszt büszkén köszönti azokat a dolgozóit és önkénteseit, akik nap mint nap fáradhatatlanul dolgoznak a COVID 19 járványnak kiszolgáltatott közösségek segítésén.

A Magyar Vöröskereszt a hazai karitatív szervezetek közül elsőként, január 30. óta lát el feladatokat a koronavírus járvány kapcsán. A betegség hazai megjelenése előtt óvintézkedések és tájékoztató anyagok megosztásával készítettük fel a lakosságot, a veszélyhelyzet kihirdetése óta pedig folyamatosan segítjük élelmiszer és tisztasági csomagokkal a nélkülözőket, valamint támogatjuk egyes egészségügyi intézmények és az Országos Mentőszolgálat munkáját. A koronavírus járványhoz köthető tevékenységeinkkel eddig csaknem 100.000 embert értünk el az elmúlt másfél hónapban, mialatt biztonságos formában továbbra is üzemeltetjük a szociális intézményeinket és véradók toborzásával dolgozunk együtt az Országos Vérellátó Szolgálattal.

Az egyes nemzeti társaságokat tömörítő a Vöröskereszt és Vörösfélhold Társaságok Nemzetközi Szövetségének globális kampánya is a köszönetnyilvánításra helyezi a hangsúlyt. A #TapsoljTovább kezdeményezésben tapssal köszönik meg a mozgalom azon tagjainak munkáját, akik a világjárvány ellen küzdenek: https://www.youtube.com/watch?v=IywfhahLhCw

A Magyar Vöröskereszt Tolna Megyei Szervezete az alábbi kitüntetésekre szóló felterjesztéseket tette:

Vöröskeresztes tevékenységért bronz fokozat: Kelemenné Bathó Brigitta
Éltementő kitüntetés: Straubinger Edit
Elismerő Oklevél Ifjúsági Vöröskeresztes Tevékenységért: Farkas Krisztián
Vöröskeresztes munkáért ezüstfokozat: Laczkó Józsefné
Vöröskeresztes Tevékenységért Arany fokozat: dr. Antal Tamás
Vöröskeresztes Tevékenységért Gyémánt Fokozat: dr. Kis Mária
Az Év Önkéntese:Csurkovics Éva
Az Év Média Támogatója:RádióAntritt KFT
Vöröskeresztes tevékenységért bronz fokozat:Szőke Károlyné
Főigazgatói Dicséret: Rohn Helga
Elismerő Oklevél Ifjúsági Vöröskeresztes Tevékenységért: NagynéKolbert Ilona Lotti
Vöröskeresztes Tevékenységért „Bronz” fokozat: Szigeti János
Vöröskeresztes munkáért ezüst fokozat:Wiedeman Jánosné

fotók: a Magyar Vöröskereszt Tolna Megyei Szervezetének korábbi díjátadóiról