Posted on: 2020-07-05 Posted by: Pixel Tv Comments: 0
Megosztási lehetőségek:

Pár hónapja egy csapásra leállt az élet. Mindenhol. A Maroknyi székely címet viselő dokumentumfilm – Kindl Gábor alkotása – egy időre kényszerszünetet tartott. A karantén utáni első vetítésre Vaskúton került sor. Nem csupán az érkező közönség, de a film alkotói is izgalommal várták az újrakezdés lehetőségét. Mindezt egy telt házas vetítés tette ünnepivé.

  • Számunkra megtiszteltetés volt végigjárni azt az utat, melyet az Önök családja tett meg a történelem során – mondta Kindl Gábor, producer, kinek családi érintettsége van a bukovinai székelységhez, bár ő maga nem székely.

 

fotógaléria: klikk a képre

  • Nekünk feladatunk van. Továbbadni a hagyományokat, a még élő, megmaradt szokásainkat. A Maroknyi székely dokumentumfilm ezt segíti megörökíteni az utókornak – emelte ki köszöntőjében Illés Tibor, a Bukovinai Székelyek Országos Szövetségének elnöke.

A közönségtalálkozás sokkal több, mint egy filmvetítés. Egyszerűen más a hangulata. Lehetőség van megbeszélni, magunkból kibeszélni a megélt vagy hallott históriákat. Egy népcsoport vándorlását a hazatalálásig…

fotó: Borsi Zsolt