Üröm az örömben

Utólag akartak engedélyt kérni, elkéstek. Egy tamási székhelyű erdő- és vadgazdálkodási társaság képviselője tett  bejelentést a napokban egy hétfős, Pest vármegyei társaság ellen. A férfiak engedély nélkül gyűjtött trófeát és agancsokat kíséreltek meg elvinni az óbíródi területükről.

A megközelítőleg 40 kilónyi, talált agancs értéke meghaladja a 215 ezer forintot.

Olyan is akadt a csoportban, aki húsz éve jár a társaság területére pihenni. Most is így történt, ünnepelni, kikapcsolódni érkeztek. Horgásztak, kirándultak, közben összeszedtek egy dámtrófeát és 27 darab hullajtott agancsot.

Amikor hazafelé indultak, a kiléptetésnél derült ki a turpisság, ugyanis a gyűjtéshez – a korábbi évektől eltérően – ezúttal nem kértek előre engedélyt.

A pár napos lazítás végét egy hatósági eljárás árnyékolta be. A Tamási Rendőrkapitányságon indított ügyben mindannyiukat gyanúsítottként hallgatták ki lopás vétsége miatt.
A rendőrök lefoglalták a trófeát és az agancsokat, majd átadták a társaság képviselőjének, így a lopási kár megtérült. Az ügy vizsgálata a Tamási Rendőrkapitányságon folytatódik.

 

'Fel a tetejéhez' gomb