Újra forog a film!

Szekszárd a villámfilmes versenyek szülőháza. Anno – 2004. május 1-én – pontosan 20 éve Kindl Gábor útjára indította a Digi 24 rövidfilmes versenyt, akkor még 3 perces alkotásokkal. Később az internet segítségével már az egész világot összekapcsolta a film nyelve.

Áprilisban újra játékra várnak egyéni stábokat, kollektívákat, osztályokat, családokat, baráti közösségeket.

Az egyik kifejezetten Szekszárdról szól, Háry János városáról. 24 óra alatt filmetűdöket várnak a kiírók. A rajt április 27-én 10 órakor lesz, s a filmeket másnap 10 óráig kell beküldeni.

A Forgass az életért, a Shoot4Life sikere után a klímaváltozás egészségre, életmódra gyakorolt hatásait bemutató filmet kell a verseny résztvevőinek elkészíteni – ez a másik kihívás.

Idén új díjat is alapítottak a szervezők, Póla Károly díjban részesül a legjobb iskola filmkészítő stáb és a legtöbb stábot indító iskola.

A programba bekapcsolódnak a felvidéki televíziósok is, és a szándékot aláírásával erősítette meg Bíró Éva, a Szlovákiai Magyar Televíziósok Szövetségének elnöke, Bertók Mátyás a dunaszerdahelyi Bertók Videó producere és Kindl Gábor, a Forgass a Földért Alapítvány versenyigazgatója.

„A kapcsolat az alapítvány és a Pécsi Tudományegyetem között szorosabbá vált azáltal is, hogy a Forgass a Földért program az egyetem stratégiájának elemévé vált”

– emelte ki a PTE KPVK dékánja Prof. dr. Szécsi Gábor.

'Fel a tetejéhez' gomb