ÚJRA! Alkotó Energia Videóverseny a fenntarthatóságért

Környezettudatosan élsz? Törekedsz a fenntarthatóságra a mindennapok során?

Van a környezettudatossággal, a fenntarthatósággal kapcsolatos ötleted, megoldásod, hétköznapi rutinod, amit megmutatnál mindenkinek és szeretsz videózni?

LEGYEN MINDEN NAP A FÖLD NAPJA!
FORGASS FILMET!

Filmeddel segítsd a fenntartható gondolkodás terjedését!

A versenyfilmek beküldésének határideje (online): 2023. november 22.(szerda)
A verseny eredményhirdetése (online, élő): 2023. november 27. (hétfő) 15 óra

Legyél részese a Paksi Atomerőmű, ÚJRA! Alkotó Energia programjának, egy videóval!

ÚJRA! ALKOTÓ ENERGIA

A Paksi Atomerőmű ÚJRA! Alkotó Energia programja azzal a céllal született meg 2016-ban, hogy népszerűsítse a meglévő értékek megőrzését, ezzel pedig a környezettudatosságot és a potenciális hulladék mennyiségének csökkentését, elősegítve ezzel a légkör védelmét.

A kezdeményezés az elmúlt évek során milliókhoz vitte közelebb a Csináld magad! mozgalom eszméjét, és segített meghonosítani a hétköznapokban azokat az értékmentő megoldásokat, amelyek egyben a fenntartható életmód részei is.

A mára online tudatoséletmód-magazinná alakult ÚJRA! Alkotó Energia információkat és ötleteket ad a körforgásos gazdaság és a fenntarthatóság kapcsán: olyan embereket és kezdeményezéseket, valamint vállalkozásokat mutat be, amelyek nem csak azért érdekesek, mert a fenntarthatóságot tűzték a zászlójukra, hanem azért, mert inspirálhatják is az olvasókat.

A magazin készítői a „kicsiben beszélünk a nagy dolgokról” hitvallását követve törekednek az információk minél színesebb és hétköznapibb átadására. Minél több ember számára szeretnék megmutatni, hogy mindenki tehet valamit közös jövőnkért, és ehhez elegendő „csak” a gondolkodás átállítása: növekedés helyett fenntarthatóság, hulladéktermelés helyett a tárgyak megjavítása és/vagy újrahasznosítása, eldobhatóság helyett értékállóság.

www.alkotoenergia.hu
www.facebook.com/alkotoenergia
www.instagram.com/alkotoenergia/

A VERSENY FŐTÁMOGATÓJA A PAKSI ATOMERŐMŰ
https://youtu.be/AyAWywLCp4I

A VIDEOVERSENY CÉLJA
A film tudatformáló eszközeivel hívjuk fel a figyelmet a fogyasztói szokások megváltoztatásának szükségességére, a mindennapi életvitel során.

Elképzelésünk szerint, a verseny ösztönzi a környezettudatos gondolkodás és a fenntarthatóság iránt elkötelezett, felelős magatartás terjedését.

Az így elkészülő rövidfilmek video-megosztó portálokon történő elhelyezésével sokak számára válnak elérhetővé, tanulságossá, oktató és nevelő hatásúvá.

A VERSENY KATEGÓRIÁI

  1. Kategória

KÖRNYEZETTUDATOS HÁZTARTÁS/OTTHON

Ebben a kategóriában filmek témája olyan megoldások/módszerek életek (életformák) bemutatása történik, mely sokak számára követhető példa lehet.

Komplex, a fenntarthatóságot több témában (pl. energia- és víztakarékosság; hulladékcsökkentés és –hasznosítás; megújuló energiaforrások használata; értékmentés; ökológiai/biológiai gazdálkodás, természetkezelés és építészet; fenntartható állattartás; tárgyak újrahasznosítása; szemléletformáló tevékenység; fenntartható vállalkozás; fenntarthatósággal kapcsolatos vállalkozás; stb.) is bemutató megoldások.

1/A: Városias/urbánus településen/élőhelyen

1/B: Falusias településen/élőhelyen

KATEGÓRIA

FENNTARTHATÓ KÖRNYEZET

Ebben a kategóriában a fenntarthatósággal kapcsolatos „részmegoldások”/fontosabb témacsoportok valamelyikének a hétköznapi életben már megvalósított, mások számára is követhető példázatként való bemutatása történik.

2/A: Minden, ami zöld (pl. közösségi kertek, permakultúrás kertek, erdőkertek, gang/erkélykertek és városi kertek, hidropóniás növénytermesztés, növényekkel a felmelegedés ellen, stb.)

2/B: ÚJRA! hasznosítás = kevesebb hulladék (pl. régi tárgyak újrahasznosítása, maradékok és hulladékok hasznosítása, bútorfestés, vintage tárgykultúra, ételmaradék újrahasznosítás, stb.)

 FONTOS!

A versenyben kizárólag a saját magad vagy a családod, baráti köröd (tehát a közvetlen környezeted) által megvalósított megoldásokról készült videókat várunk!

CSATLAKOZZ HOZZÁNK!

A VERSENY:

Segítsd a környezettudatos gondolkodást, életvitelt!

A megadott időszakban valamelyik kategóriában forgass egy filmet!

Küldj egy maximálisan 5 perces rövid videót, amiben bemutatod kiválasztott témád!

Nevezési díj, műfaji megkötés nincs.

A forgatásnál bármilyen technika használható.

Elkészült filmedet küldd el címünkre (info@pixeltv.hu ), az adatlappal illetve töltsd fel a YouTube-ra és a kapott linket (URL) is küldd el mail címünkre, a kiírásban szereplő határidőig!

Videódat szakmai zsűri értékeli és az általa kialakított szempontok szerint hirdet eredményt! Figyelembe veszik alkotásod tartalmát (életmód, ötlet, termék) és annak hatásos, filmes bemutatását.

NYEREMÉNYEK:
Helyezetteknek, díjazottaknak oklevél és tárgyjutalom

A VERSENY HIVATALOS WEBOLDALA
 www.pixeltv.hu

A VERSENY LEVELEZÉSI CÍME:
info@pixeltv.hu

A versennyel, a játékszabályzattal kapcsolatos információkat a versenyhez kapcsolódó weboldalon találod.

A verseny szervezője a Forgass a Földért Alapítvány (www.forgassafoldert.hu )

 

INFORMÁCIÓ/KAPCSOLAT:
Kindl Gábor
Forgass a Földért Alapítvány
kindlgabor@pixeltv.hu

 

'Fel a tetejéhez' gomb