Újévi késelés

Azóta is börtönben van az a román férfi, aki három ismerősét szurkálta meg még az év első napján Kajdacson.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságán a napokban fejezték be annak az ügynek a vizsgálatát, ami 2022. január elsején indult egy 20 éves román férfival szemben, aki a szilveszteri italozást követően három férfi ismerősét megszurkálta Kajdacson, közülük egy életveszélyesen megsérült.

Mint arról korábban írtunk, egy 25 éves kajdacsi férfi tett bejelentést telefonon 2022. január elsején hajnali háromnegyed háromkor a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység Irányító Központjába. Elmondta, röviddel azelőtt egy férfi leszúrta az ő édesapját Kajdacson a Dózsa György utcában. A szilveszter estét egy társaságban töltötték, majd amikor egy másik házhoz indultak, hogy ott folytassák a szórakozást, a férfi megtámadta és megszúrta az egyébként őt befogadó, szállásadó ismerősét. A bejelentés szerint az elkövető először egy 24 éves férfit sebesített meg, akit mellkason szúrt. A segélykérést, kiabálást hallva a sérült segítségére érkező 54 éves férfit is többször megszúrta. A bejelentő ekkor ért oda, próbálta az édesapját menteni, amikor őt is több helyen megsebesítette a késelő.

képAz éjszakai ámokfutás során két autót is megrongált a fiatalember, valamint egy házban tört-zúzott, amivel közel 1.000.000 forint kárt okozott a tulajdonosoknak. Ezután ismeretlen helyre távozott. A felkutatása nem járt eredménnyel, így ellene elfogató parancsot adtak ki. Még akkor nap, délelőtt fél 11 körül elfogták a Fejér megyei rendőrök Cece térségében, majd előállították.

képA Tolna megyei nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, de nem tett vallomást, így a kihallgatást követően őrizetbe vették, majd előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására. A szurkáló azóta is börtönben van. Második kihallgatása során már beismerő vallomást tett a férfi, elmondta, korábbi sérelmei és az elfogyasztott nagy mennyiségű alkohol miatt „gőzölt be akkor éjjel, és nem tudott leállni.”

A beszerzett szakértői vélemények alapján a férfinek életveszélyt okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt kell felelnie.

'Fel a tetejéhez' gomb