Posted on: 2020-03-19 Posted by: Pixel Tv Comments: 0
Megosztási lehetőségek:

Folyamatosan tájékoztatja Ács Rezső Szekszárd Megyei Jogú Város polgármester a lakosságot arról, mit tesznek a koronavírus járvány elterjedésének megelőzése érdekében. Ezúttal – a még hatékonyabb munka érdekében – felállítottak kilenc akciócsoportot.

– kommunikáció és koordinációs akciócsoport

– kodifikációs akciócsoport

– idősek ellátásáért felelős akciócsoport

– karanténban lévők ellátásáért felelős akciócsoport

– oktatási-, nevelési – és gyermekvédelmi akciócsoport

– logisztikai és erőforrás biztosításáért felelős akciócsoport

– hivatali munkarend biztosításáért felelős akciócsoport

– pénzügyi akciócsoport

– közrend – és közlekedési akciócsoport

Ács Rezső elmondta,  védekezésre,  a járvány okozta helyzet kezelésére és  intézkedésekre első körben száz millió forint lett elkülönítve a költségvetésben.

Sikerrel startolt az önkénteseket mozgósító felhívás, az első napon 16 fő  jelentkezett azért, hogy segítse az időseket. Eddig hatan kértek segítséget, elsősorban bevásárlás, postai csekkek, levelek feladása és kutyasétáltatás terén.

Hogy a munkájuk gördülékenyebben menjen, s hogy ne találkozzanak az ügyfél-forgalommal napi két időszakban számukra használható a főkassza.

Segítségnyújtásra igény bejelentés: 06- 74 –  679-000

Szekszárd első embere felhívta a figyelmet arra, hogy sajnos, de megjelentek a csalók, a nyerészkedők is. Ezért kiemelte, az önkéntesek igazolvánnyal rendelkeznek. Ha valaki gyanús esetet észlel, haladéktalanul értesítse a rendőrséget.

Ács Rezső riportja >>>

(fotó: Borsi Zsolt)