Társasházak Napja

Ahogy az elmúlt évben, idén is online módon lehet feltenni a kérdéseket. A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Szekszárdi, Dombóvári és Paksi Katasztrófavédelmi Kirendeltség hatósági munkatársai november 24-26-ig telefonon és a digitális térben állnak a társasház lakóközösségeinek képviselői, adott esetben lakói rendelkezésére.

A háromnapos fórum nyitó napján Kiefaber Gábor tű. alezredes, a Szekszárd Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője sajtótájékoztatón hangsúlyozta a rendezvény aktualitásának fontosságát, különös tekintettel a halálos lakástüzek megelőzését szem előtt tartva.

A lakástüzek országosan 7 halálos áldozatot követeltek november harmadik hetében.

A kirendeltségvezető életszerű példákat hozott fel egy-egy háztartásban tüzet előidéző tevékenységek, hiányosságok vonatkozásában, amelyeket Sághy-Takács Krisztián tűzoltó őrnagy, a Szekszárdi Katasztrófavédelmi Kirendeltség hatósági osztályának vezetője, a szekszárdi illetékességű társasházak ellenőrzésekor, mint hiányosság tárt fel a munkatársaival folytatott szemlék alkalmával.
Több, mint négyszáz a társasházak száma.

A Szekszárdi Katasztrófavédelmi Kirendeltség illetékességi területén több, mint 400 társasház található. Idén 117 társasház ellenőrzése során 37 esetben tártak fel hiányosságot. 53 szabálytalanságot állapítottak meg.

  • Ide küld a kérdéseidet:
    megelozes.szekszard@katved.gov.hu
    megelozes.dombovar@katved.gov.hu
    megelozes.paks@katved.gov.hu

Az online konzultációhoz 2021. november 26-án a Szekszárdi Katasztrófavédelmi Kirendeltségen 8 óra 00-tól 9 óra 00-ig, a Dombóvári Katasztrófavédelmi Kirendeltségen 11 óra 00-tól 12 óra 00-ig, a Paksi Katasztrófavédelmi Kirendeltségen pedig 10 óra 00-tól 11 óra 00-ig lesz lehetőség csatlakozni.

'Fel a tetejéhez' gomb