Társadalmi megbízatású alelnök tett esküt

Zsikó Zoltán az alelnöki székben

Újonnan megválasztott alelnöke van a Tolna Megyei Közgyűlésnek, így Fehérvári Tamás elnök és Orbán Attila, főállású alelnök mellett mostantól Zsikó Zoltán alelnök is a megye gyarapításán dolgozik.

Erről a megyei közgyűlés szeptember 24-i ülésén született döntés. Többek között arról is határozatot hoztak, hogy elfogadják a 2021-30 közötti időszakra vonatkozó Tolna Megyei Területfejlesztési Koncepciót illetve Tolna Megyei Területfejlesztési Programot.


Az alelnöki eskütételt követően történt meg a költségvetési rendelet szokásos, negyedéves felülvizsgálata illetve módosításai. A testület támogatta a Tolna Megyei Környezetvédelmi Vetélkedő megrendezését, mellyel kapcsolatban az I. Béla Alapítvány nyújtott be kérelmet. Az esemény patronálásával a megyei közgyűlés is hozzájárul a környezettudatos szemlélet megerősítéséhez a fiatal generációk körében. A Tolna Megyei Területfejlesztési Koncepció és a Tolna Megyei Területfejlesztési Program elfogadásával folytatódhat a térség felzárkóztatása.

A dokumentumok az alapokat fektetik le, melyekre az elkövetkező – közel egy – évtizedben jelentős beruházások épülhetnek. Számot adtak a megyei önkormányzat EFOP projektjének végrehajtásáról is, melyben többek között felzárkózást segítő fórumok és motivációs filmek készültek, például roma példaképekről, nagycsaládosokról illetve fogyatékosokat segítő szervezetekről.

'Fel a tetejéhez' gomb