Szekszárdon forgatott videót is díjaztak Cannes-ban!

A Kindl Gábor alapította 24 órás videófilmes játék a közelmúltban zajlott. Most két szálon futott az esemény. Mivel 20 éve indult ez a különleges megmérettetés Szekszárdról, most visszatért és a várost bemutató kisfilmeket vártak a kiírók. Míg arra is volt lehetőség, hogy például a klímaváltozást vigyék vászonra.

Mobilfilmek a nagyvilágban

A mobiltelefonnal forgatott filmek közül többet bemutattak a cannes-i seregszemlén, az eredményre tegnap éjjelig várni kellett.

„BEST RAP VIDEO”

A Cinege madár – RAP – F. Lackó videójának alapja, az ismert sárközi népdal, a „Hol jártál az éjjel, cinegemadár?”. A Szekszárdon forgatott videó az áprilisi, 24 órás filmmaraton második helyezett filmje volt. A klip, ebben a játékban, a második hely megszerzése mellett, elnyerte a legjobb eredeti zene feldolgozása mellett a legjobb operatőrnek díjat is.

A stábot, Miklós Gábor producer, rendező, Kosztolányi „Thage” Ferenc, operatőr, vágó, valamint a szereplők, az énekesek, Gyarmati Jázmin és Fehér László (F. Lackó) alkották. Énekfelvétel, mix, master: Petrits Norbert

Díjat kapott a Barcsi Sportiskola videója is Cannes-ban!

” Best School Production”

Barcsi Sportiskola/Magyarország – Örök élet fája

A videó a „Shoot4Life” videó készítő versenyre készült, és mint a legjobb iskolai osztály/legjobb közösségi film ezen a fesztiválon, PÓLA KÁROLY DÍJAT kapott (A díj a Pro Urbe díjas szekszárdi pedagógusról elnevezett díj) mobiltelefonnal készült diákfilm.

A videót 5. osztályos diákok készítették Barcson.

'Fel a tetejéhez' gomb