Posted on: 2020-11-21 Posted by: Pixel Tv Comments: 0
Megosztási lehetőségek:

Egyre több sztár csatlakozik az Ökumenikus Segélyszervezet adományozásra hívó „home office” akciójához. Él a 1353-as adományvonal, minden hívás segít!

Folyamatosan készülnek a mézeskalácsszívek az Ökumenikus Segélyszervezet sztár önkénteseinek otthonában. A feldíszített szívecskéket az alkotók a szervezet országos központjába küldik. A szívecskéket egyelőre a Segélyszervezet központjában felállított, a 1353-as adományvonal számjegyeiből készült óriásinstalláción gyűjtik, majd a későbbiekben az adományozók kapják meg. Wolf Kati nemcsak alkotóként vett részt a rendhagyó akcióban, de mézeskalács-készítő szettek kiszállításában és az elkészült sütemények begyűjtésében is segédkezett. November 20-án a népszerű énekesnő is jelen volt a Segélyszervezet országos központjában, mikor az első 100 szív felkerült az installációra, illetve ezen a napon a szervezet munkatársai is egész nap készítették a szívecskéket. A karitatív szervezet célja, hogy ezzel az alkalommal is felhívja a figyelmet, hogy a 1353-as adományvonalon elindult az Országos Adventi Pénzadománygyűjtés, és hogy idén a járványhelyzet miatt még nagyobb szükség van az összefogásra! 

Hogyan segíthetek?

1353-as adományvonalon hívásonként, illetve sms-enként 250 forinttal lehet csatlakozni az összefogáshoz. Aki nagyobb összeget szeretne felajánlani és rendelkezik bankkártyával, az a www.segelyszervezet.hu oldalon egyszerűen és biztonságosan adakozhat. Lehet segíteni átutalással és csekken a 11705008-20464565 bankszámlaszámon is.
Az előző évekhez hasonlóan a gyűjtés a Tesco áruházakban már november 16-án elkezdődött, és december 24-ig 250 forintos adománykuponokat lehet vásárolni a kasszáknál. A nagyobb postákon kihelyezett gyűjtődobozokban gyűjtik a pénzfelajánlásokat vagy csekken lehet adományozni.

Mint ismeretes, az ország mára legnagyobb ünnepi összefogásává vált szeretet.éhség. Országos Adventi Pénzadománygyűjtés egyik legrégebbi hagyománya, hogy a szervezet önkéntesei már az advent előtti hetekben mézeskalácsszíveket készítenek, melyeket a gyűjtés alatt az adományozók kapnak meg köszönetként. 2020-ban, a járványhelyzet miatt közös mézeskalácsszív sütésre, díszítésre nincsen mód, de a hagyományt megőrizve a hírességek otthonaikban készítik el a süteményeket, ezzel hívva föl a figyelmet az országos pénzadománygyűjtésre.
Az akcióhoz idén is olyan sztárok csatlakoztak többek között, mint Kovács Koko István, Wolf Kati, Gyurta Dániel, Vastag Csaba, Kiss Ramóna, Szabados Ágnes, Iszak Eszter, Nagy Ervin, Mádai Vivien, Berki Krisztián, Kovács Ági, Pindroch Csaba, Katus Attila, Péter Szabó Szilvia. Az önkéntesek listája, pedig napról napra bővül, sokan közülük saját közösségi oldalaik követőit is adakozásra biztatják.