Posted on: 2020-01-26 Posted by: Pixel Tv Comments: 0
Megosztási lehetőségek:

Január 24-én estére szólt a meghívó. Szekszárdon debütál egy új csapat, a BARBÁRIA. Hatan a színpadra vágynak, hátuk mögött a Rock & Roll szeretetével. Gondoltam nagyot nem hibázhatnak, legalábbis esetemben biztos. Erre a stílusra vevő vagyok.

Néhány szó, amolyan önvallomás a BARBÁRIÁTÓL:  A BARBÁRIA a legújabb szekszárdi Rock &  Roll formáció mely a nagysikerű Hungária együttes Rock & Roll Party, Hotel Menthol albumaira és az általuk is feldolgozott külföldi előadók ikonikus slágereire építi repertoárját mai, energikus köntösbe öltöztetve.

Akkor irány a koncert. De egy valamit nem kalkuláltam – annak ellenére sem, hogy tudtam a Rock & Roll örök – hogy a tömegtől biza látni sem vélem a bejárati ajtót. Mert, hogy ez történt. A koncertre érkező közönség már telt házat produkált, a bejárat előtt pedig kígyóztak a sorok. Márpedig látni kell… így kihasználva egy apró lyukat már masíroztam is a színpad felé. Lendületes muzsika, kapcsolat a közönséggel, kívülről ismert dalszövegek… minden egy helyen, mi felejthetetlenné tette a péntek estét.

Akarom pontosítani, két helyen. Hiszen míg én bent éreztem a ritmust, a kint rekedtek az utcán táncoltak az ismert dallamokra.

A BARBÁRIA letette névjegyét, a koncert végén a „vissza-vissza” helyett hallani véltem az „elölről” skandálást is. S hogy, ki melyik táborba tartozik? A Rock & Rollt szeretők vagy a stílust majd megkedvelők közé, érdemes egy koncert alkalmával kipróbálni.