Rekordszámú felvett hallgató a PTE KPVK-n

Jelentős, az országos átlagot messze meghaladó mértékben nőtt az elmúlt évhez képest a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karán a felvett hallgatók száma az idei beiskolázási folyamatban. Ezt az eredményt a kar új alap- és mesterszakok indításával, a kari képzőhelyekben rejlő lehetőségek jobb kihasználásával és a marketingtevékenység megújításával érte el.

A 2023. évi felvételi eljárás látványos eredményeket hozott a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kara számára.

Az idei beiskolázási folyamatban ugyanis 387 hallgatót vettek fel a Kar különböző képzéseire, ami csaknem 50 %-os növekedést mutat az előző évi adatokhoz képest.

Ez a növekedési arány nem csupán az egyetemi, de az országos átlagot is messze meghaladja. A hallgatók többsége a Kar pécsi és szekszárdi képzőhelyein meghirdetett pedagógusképzési szakjain kezdi meg tanulmányait, de az agár, társadalomtudományi és a művészetközvetítési szakok iránti érdeklődés is kimagasló volt ebben az évben.

 „Ez az országos átlagot is meghaladó növekedés, ami egyértelmű jele a Kar folyamatos erősödésének”

– nyilatkozta a KPVK dékánja, Prof. Dr. Szécsi Gábor, aki szerint ennek az eredménynek a hátterében egyrész a képzési kínálat gyarapodása és a kar képzőhelyeiben rejlő lehetőségek jobb kihasználása, másrészt a megújuló marketingtevékenység rejlik.

 

 

'Fel a tetejéhez' gomb