Posted on: 2020-09-01 Posted by: Pixel Tv Comments: 0
Megosztási lehetőségek:

Az elmúlt napokban a paksi rendőrök kínálták egy jó kávéval az érdeklődőket, adtak hasznos bűnmegelőzési tanácsokat, aki akarta a kerékpárját is regisztrálhatta.

A Police Coffee  elnevezésű országos program lényege, hogy a rendőrök kötetlen beszélgetés keretében – egy finom kávé elfogyasztása közben –  hasznos vagyonvédelmi tanácsokkal lássák el az embereket. A kezdeményezés 2020-ban is töretlenül népszerű. A nyár utolsó heteiben Tolna megyébe látogatott el a Mobil Bűnmegelőzési Centrum.

A napokban a Paksi Rendőrkapitányság előtti téren találkozhattak a kisbusszal az érdeklődők. Bíró Ilona Mária rendőr főtörzsőrmester – közösségi szolgálatos diákokkal együtt – várta az érdeklődőket, és egy csésze kávé mellett adott hasznos bűnmegelőzési tanácsokat.

A kitelepüléseken közel nyolcvan személy jelent meg, akik érdeklődtek a prevenciós program iránt. A beszélgetések alkalmával nemcsak a vagyonvédelmi ajánlásokat adtak,  hanem az interneten történő vásárlások veszélyeire, az úgynevezett unokázós csalások elkövetési magatartásaira, a családon belüli erőszak, a kábítószerfogyasztás veszélyeire, továbbá a sértetté válás elkerülésének lehetőségeire is felhívták a figyelmet.

A lakosoknak lehetőségük volt  biciklijüket a BikeSafe adatbázisba is regisztrálni. A kitelepülés során ezzel a lehetőséggel ezúttal 21-en éltek.