Pásztor Brigitta letette az esküt

Megyénket szolgálja majd

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karának százkilenc végzett hallgatója tett tiszti esküt szombaton a budai Várban, a Kapisztrán téren, akik közül Pásztor Brigitta tű. hadnagy július 5-től a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tiszti állományát erősíti.

A hallgatók a Himnusz hangjai után a Szent Korona másolata és a történelmi zászlók előtt, Orbán Viktor miniszterelnök, Pintér Sándor belügyminiszter, Benkő Tibor honvédelmi miniszter és a tábornoki kar jelenlétében tették le a tiszti esküt.

Az ünnepségen mondott beszédében Orbán Viktor miniszterelnök kifejtette: a rendvédelmi pályára senki sem kerül véletlenül, az alapvető értékeket és indíttatásokat, amelyek arra ösztökélnek, hogy a haza szolgálatába lépjen valaki, elsőként otthon, a szüleitől és nagyszüleitől kapja meg. Ezért fontos, hogy legyenek magyar családok, amelyek a haza szolgálatára nevelik a gyermekeiket. A miniszterelnök szavai szerint a hallgatók a munkájukkal a saját személyüknél jelentősebb, az életük felett álló nagy ügyet szolgálnak, és ezzel azok soraiba lépnek, akik ezer éven át fenntartották a magyar világot, a rendet, a békét, a munkához és az alkotáshoz szükséges köznyugalmat, és ha kellett, küzdöttek, hogy visszaszerezzék a biztonságot, amely a fejlődés és az emberek boldogulásának alapja.

„A biztonságot, nyugalmat a magyar emberek számára Önök, a rend őrei teremtik meg és tartják fenn. Határozottságukkal, felkészültségükkel, segítőkészségükkel, ha kell, tekintélyt parancsoló jelenlétükkel és fellépésükkel. Kívánom, hogy maradjanak hűségesek esküjükhöz és fussanak be ragyogó pályát a rendőrség, a pénzügyőrség, a büntetés-végrehajtás vagy a katasztrófavédelem kötelékében. A hazájuk önök mögött áll, tisztelettel és megbecsüléssel jutalmazza majd szolgálatukat”

– fejezte be ünnepi beszédét Orbán Viktor, és erőt, egészséget és sok sikert kívánva búcsúzott a frissen végzett hallgatóktól.

A miniszterelnök beszéde után a hallgatói válaszbeszéd következett, majd az ünnepség a díszmenettel zárult.

A karról idén tízen lesznek a katasztrófavédelem tisztjei. Közülük egy tiszt mától a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hatósági osztályát erősíti. Pásztor Brigitta tű. hadnagyot dr. Hábermayer Tamás tű. ezredes igazgatóhelyettes és az igazgatóság vezetői állománya fogadta ma délelőtt. Az ezredes gratulált a frissen kinevezett hadnagynak, majd bemutatta a vezetői állományt és ismertette a szervezet működését.

 

'Fel a tetejéhez' gomb