Posted on: 2020-11-11 Posted by: Pixel Tv Comments: 0
Megosztási lehetőségek:

A Bátaszéki Autópálya Alosztály munkatársai egy német rendszámú kisteherautót ellenőriztek, melynek sofőrje a raktérben 38 illegális migránst szállított.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bátaszéki Autópálya Alosztályának egyenruhásai 2020. november 10-én 4 óra 50 perckor az M6-os autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 120-as kilométerszelvény közelében, a Dunaszentgyörgyi pihenőben ellenőriztek egy német rendszámú kisteherautót.

A rendőrök igazoltatták a jármű sofőrjét, egy Németországban élő török férfit. A teherautó átvizsgálása során, annak rakterében 38, magát szírnek valló utast találtak, akik között két gyermek és három nő is volt. A személyek sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták.

A rendőrök az elfogott illegális migránsokat a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően, visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán a 31 éves török férfit őrizetbe vették, és embercsempészés bűntett elkövetésével gyanúsították meg.