Őrizetben a nagydorogi besurranó

A paksi rendőrök elfogták azt a 22 éves pusztahencsei férfit, aki az elmúlt napokban számos lakásból lopott el értékeket. Az elkövető nem válogatott, elvitt csaknem mindent, amit talált.

Augusztus utolsó hetében számos feljelentést tettek nagydorogi lakosok ismeretlen tettes ellen, aki a lakóházak garázsaiból, melléképületeiből vagy a házak lakóteréből vitt el különböző értékeket a fúrógéptől, a hajnyírón át, a ruhaneműig. Olyan eset is volt, amikor az ismeretlen mobiltelefont vagy éppen pénztárcát, a benne levő pénzzel együtt vitte el az alvó sértett mellől.

Az egyik alkalommal az egyik ház tulajdonosa megzavarta az elkövetőt, aki elmenekült. A feljelentések kapcsán a nagydorogi és paksi rendőrök nyomozásba kezdtek. A beszerzett információk és bizonyítékok alapján a látókörükbe került egy 22 éves pusztahencsei lakos, akit munkatársaink 2021. szeptember 1-jén az esti órákban előállítottak és elszámoltattak.

A férfi a rendőröknek részben elismerte a bűncselekmények elkövetését, elmondta azt is, hogy az ellopott értékeket hova rejtette el.

A tárgyak egy részét a nyomozók megtalálták és lefoglalták. A fiatalt eddig ötrendbeli lopás vétség és egy rendbeli lopás vétség kísérlet elkövetésével gyanúsították meg. A 22 éves férfit a rendőrök őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

'Fel a tetejéhez' gomb