Nyári ítélkezési szünet a Szekszárdi Törvényszéken

A bíróságok 2023. július 15-től 2021. augusztus 20-ig nyári ítélkezési szünetet tartanak. Az ítélkezési szünetet követő első munkanap: 2021. augusztus 21. (hétfő) lesz.

Az ítélkezési szünet a Szekszárdi Törvényszékre, a Szekszárdi Törvényszék Gazdasági Hivatalára, a Szekszárdi Járásbíróságra, a Bonyhádi Járásbíróságra, a Dombóvári Járásbíróságra, a Paksi Járásbíróságra és a Tamási Járásbíróságra terjed ki.

Az ítélkezési szünet időtartama alatt valamennyi előbb felsorolt bíróság és bírósági intézmény rendes napi munkaidőben ügyeletet tart, továbbá biztosítja a hatályos eljárási és anyagi jogi, valamint ügyviteli előírások szerint halaszthatatlan ügyek folyamatos intézését.

A cégbíróságon és a bírósági kezelőirodákban naponta 9.oo órától 11.oo óráig ügyfélfogadási időben folyamatosan biztosítják az ügyfélforgalmat.

Az ítélkezési szünetben a bíróságok – a törvényben meghatározott kivételektől eltekintve  –   n e m   tartanak tárgyalásokat.

A Bonyhádi, a Dombóvári, a Paksi és a Tamási Járásbíróságon az ügyfélsegítő nap (panasznap) tartása is szünetel, de a Szekszárdi Törvényszék területén működő járásbíróságokra kiterjedő hatállyal a Szekszárdi Járásbíróságon   s z e r d a i   napokon  8.oo-12.oo óráig, valamint 13.oo-16.oo óráig a jogi képviselő nélkül eljáró ügyfél által szóban előterjesztett kérelmet a  bíróság elnöke által kijelölt bíró, bírósági titkár vagy bírósági fogalmazó jegyzőkönyvbe foglalja.

A továbbiakról a Szekszárdi Törvényszék internetes honlapján a www.szekszarditorvenyszek. birosag.hu internetes oldalon lehet részletesebb tájékoztatást kapni.

'Fel a tetejéhez' gomb