Nemzetközi tehetségkonferencia a PTE KPVK-n

Tehetségkonferencia zajlik a szekszárdi Karon. Dr. Szécsi Gábor elmondta, a rendezvényt hagyományteremtő jelleggel indították el abból a célból, hogy október utolsó hetében minden évben megrendezhessék a tehetség ünnepét, egy-egy konkrét téma mentén világítva rá a tehetséggondozással kapcsolatos aktuális célokra, tennivalókra.A tehetséggondozásnak folyamatosnak kell lennie. Óvodás kortól a felnőtté válásig. A folytonosság elengedhetetlen a sikerhez vezető úton – hangzott el.

Az érdekes szakmai előadásokat, színes programokat felölelő konferencia a tehetséggondozással kapcsolatos feladatokat a fenntartható fejlődés, környezettudatos magatartás problematikája jegyében világította meg – írja weboldalán a Kar. A rendezvény első napján Prof. Dr. Szécsi Gábor nyitóelőadását követően Dr. Szili Katalin a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács alapító elnöke, Horváth Péter a Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal elnöke, Prof. Dr. Szendrő Péter az Országos Tudományos Diákköri Tanács örökös elnöke, Dr. Őri László a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke és Prof. Dr. Boros János a PTE KPVK doktori iskolai vezető egyetemi tanára tartott előadást.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal pályázati felhívására került átadásra a publikációs pályázat.

Díjazott lett a szekszárdi Wehovszky Patrik. A díjat Prof. Dr. Szécsi Gábor, egyetemi tanár, a PTE KPVK dékánja, az Országos Tudományos Diákköri Tanács alelnöke valamint Horváth Péter János, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke, a PTE címzetes egyetemi docense adott át.

Wehovszky Patrik, 21 éves,  a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karán tanul, mérnökinformatikát. Szeptemberben az ötödik félévet kezdte meg. Így vall: “Már kiskorom óta érdekel a fotográfia, videográfia és a zene világa, de legfőképpen az, amikor ez a három mind egybe van fűzve. Szabadidőmben gyakran új zenékkel kísérletezem, és ha valamerre járok, egy-egy fotót/videót biztosan csinálok a szebb helyekről. A rövidfilmem témája szerintem nagyon fontos manapság. Az a tény, hogy óvnunk kellene a saját környezetünket, tennünk kellene egy élhetőbb jövőért. A rövidfilm zenéjét készítettem el legelőször, hiszen ez az, ami megadja a filmnek az alaphangulatát. Szerettem volna a zenével és a képi világgal egyfajta sürgető érzést átadni, hiszen nem sok időnk van visszaszorítani a Föld hanyatlását. A szöveg pedig a legvégén került megírásra a zenei és képi anyagok által”.

Patrik alkotása itt megtekinthető >>>

'Fel a tetejéhez' gomb