Még hatékonyabb szolgáltatás a cél

A közös szolgálatellátás hatékonyságának növelése érdekében a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság a Tolna Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségével közösen több állomásból álló képzéssorozatot szervez a megyében tevékenykedő polgárőrök részére.

A Tolnában működő valamennyi polgárőrszervezet tagjának lehetősége van részt venni az oktatáson.

A polgárőrök betekintést nyerhetnek a szolgálatuk ellátása során szükséges jogszabályokba. A rendőrség munkatársai közül a Police Medic képzést végzett kollégáink az elsősegélynyújtás alapjaival és újraélesztési technikákkal ismertetik meg a polgárőröket. A szolgálatellátás hatékonyságának fokozása érdekében a polgárőrök részére az egyenruhások intézkedéstaktikai oktatást is szerveznek. A jövőben pedig vezetéstechnikai tréningen is részt vehetnek majd az érdeklődők.

Dobos Zoltán r. törzszászlós a Paksi Rendőrkapitányság egyenruhása előadást tartott az elsősegélynyújtás alapjairól a polgárőröknek, valamint gyakorlati foglalkozás keretében az újraélesztési technikákat és a stabil oldalfekvés technikáját tanította meg a résztvevőknek.

A közeljövőben, a képzés utolsó állomásán, Bonyhádon tartanak foglalkozásokat a Tolna megyei polgárőröknek kollégáink.    Ezt követően a hónap végétől pedig megkezdődik az önkéntesek vezetéstechnikai felkészítése is.

Az oktatássorozat negyedik állomásának Medina adott otthont. A képzésen a jogszabályi háttérről Müller Miklós r. törzszászlós adott ismertetőt, az intézkedéstaktikai képzést pedig Pogrányi Balázs r. zászlós és Balázs Bálint r. zászlós tartotta. Ők mindhárman a Szekszárdi Rendőrkapitányság körzeti megbízottai.

'Fel a tetejéhez' gomb