Marad a hőségriadó

Vasárnap éjfélig meghosszabbítva

Hőség riadó Tolna  megyében is. Vasárnap éjfélig meghosszabbította a hőségriadót Müller Cecília országos tisztifőorvos. Közleményben hívták  fel a lakosság figyelmét, hogy a tartós meleg megviseli a szervezetet, az emberek fáradékonyabbak lehetnek. Ezért javasolt sokat pihenni, kerülni a megerőltető fizikai munkát és mérsékelni a legmelegebb órákban a hosszan végzett sportolást, futást, kerékpározást. Aki elindul otthonról, vigyen magával folyadékot.

A fesztiválokon, szabadtéri rendezvényeken szórakozók is töltsenek el néhány órát az árnyékban. Ajánlott a hűsítő párakapuk használata. Akinek nincs lehetősége a lakása hűtésére, azoknak ajánlott légkondicionált helyet keresni, az ilyen, igénybe vehető helyek listája megtalálható a katasztrófavédelem honlapján.

Napon parkoló autóban ne hagyjanak gyermekeket és állatokat, ha bárki ilyet lát, azonnal hívja a 112-es segélyhívószámot.

Ne hagyjanak továbbá a kocsiban öngyújtót,   alkoholtartalmú fertőtlenítőket. A meteorológiai előrejelzések szerint helyenként előfordulhatnak zivatarok, ezért a nagyobb tavaknál pihenők vegyék komolyan a katasztrófavédelem által üzemeltetett viharjelzőrendszer jelzéseit. Elsőfokú viharjelzés esetén percenként 45 sárga fényű felvillanás jelzi a veszélyt. Ilyenkor a vízben csak a parttól számított 500 méteren belül szabad tartózkodni.

Másodfokú viharjelzés esetén a lámpák percenként 90-szer villannak fel. Ilyenkor tilos a vízben tartózkodni.

'Fel a tetejéhez' gomb