Maguk mellett érezték Rockenbauer Pált

Egy hónapja indult el egy nyolc fős csoport Írott-kőről, hogy 37 év után újra végig járják  a Kéktúra Dél-Dunántúli szakaszát. Október 14-én volt a tervezett beérkezés, melynek helyszíne a szekszárdi Rockenbauer Emlékház volt.

Négyen tudták teljesíteni az 560 km-t. Decleva Ferenc,  Stahl László,  Kovács Erika valamint Klein Nikoletta.  Az első beérkező egy hónap után Erika volt, aki a távot Dézi nevű beagle kutyájával tette meg.

Az egykori Prajda Vendel tanya tulajdonosa Borsi Zsolt kérdésünkre elmondta, szeretne a későbbiekben kis beszélgetéseket azokkal, akik anno Palival együtt készítették ezeket az ikonikus filmeket. Filmklubot szeretne, programokat. Úgy véli, ezeket az embereket meg kell ismerni, hiszen értéket közvetítenek. Elhivatottságuk, természetszeretetük pedig példaértékű.

Az épülőfélben lévő Rockenbauer Emlékháznál szombaton  tiszteletét tették Rockenbauer Pál egykori filmkészítő társai Gyenes Károly szerkesztő, rendező, Faludi Sándor minden kéktúrák hangmérnöke, Buzás Károly önmaga szerint a „mindenes”, Gyenes Júlia, Sáfrány József, Rockenbauer Pál rendezőasszisztense, filmrendező és felesége Czeiner Katalin szenvedélyes utazó valamint  Pongrácz Olga.

A beérkezés napján egy Grábóc-Szekszárd túrát is szerveztek Zsolt és segítői, köztük a Szászvári Mocorgók Szabadidős Egyesület vezetője Hang Csaba, aki vezette a túrát. Velük tartott Sáfrány József és felesége, Czeiner Katalin is, mely nagy élmény volt a túrán résztvevőknek.

A szervezést egy kis csapat végezte, akik ez alkalommal is paprikáskrumplival várták a megfáradt vándorokat, volt aki lángossal kedveskedett, de olyan is, aki borral kínálta a kirándulókat.

A vélemények pozitívak, a köszönetek pedig folytatásra sarkallnak…

'Fel a tetejéhez' gomb