Lopta az áramot

Lopással gyanúsítják az ozorai férfit a tamási rendőrök. befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy ozorai lakossal szemben folytattak lopás bűntett elkövetése miatt.

Hivatalból indult eljárás a 36 éves férfi ellen, akinek a házához 2021. február elején vonultak ki kollégáinkkal együtt az áramszolgáltató szakemberei, ahonnan korábban kikötötték az áramot.

Megállapították, hogy az általa lakott épületből egy villanydrót vezet az utcán lévő villanyoszlophoz és az ahhoz rögzített légkábelhez van szabálytalanul csatlakoztatva. Mivel a férfinak nem volt a szolgáltatóval megkötött szerződése sem, egyértelmű volt, hogy lopja az áramot. A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. Beismerte a bűncselekmény elkövetését és elmondta, hogy először 2014-ben kötötték ki tőle az áramot.

Akkor egy ismerőse, aki nála lakott, megemlítette neki, hogy ért a villanyszereléshez és meg tudja oldani, hogy újra legyen áram.

A szállásadó – bár tudta, hogy törvénytelen a dolog – ebbe bele is egyezett, lakója pedig betartotta az ígéretét, elvégezte a vezeték és a villanyóra visszakötését.

A háztulajdonos így éveken keresztül jogosulatlanul jutott elektromos energiához anélkül, hogy fizetett volna érte. Az áramszolgáltatónak ezzel több, mint 1.800.000 Forint kárt okozott.

Az eset körülményeinek vizsgálatát a tamási rendőrök befejezték, a keletkezett iratokat  vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészségnek.

'Fel a tetejéhez' gomb