Posted on: 2020-06-14 Posted by: Pixel Tv Comments: 0
Megosztási lehetőségek:

Közel kétszáz embert károsított meg az az internetes csaló, aki gyanúsítottkénti kihallgatását követően is folytatta tevékenységét.

Az ország több pontján tettek feljelentést ismeretlen tettes ellen, aki az interneten mobiltelefont, játékkonzolt és egyéb műszaki cikkeket árult. A vásárlóktól a vételárat egy bankszámlára utaltatta, azonban az árut a vevők részére nem küldte el.

A feljelentések kapcsán indított büntetőeljárást a Szekszárdi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatta. A rendőrök megállapították, hogy az elkövető közel 200 embert károsított meg hasonló módszerrel 2015 júliusa és 2019 januárja között.

A szekszárdi rendőrök azonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható személyt, egy 22 éves törökszentmiklósi férfit, akit az ügyben gyanúsítottként hallgattak ki. Ellene 158 rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás vétség, valamint 20 rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás bűntett elkövetése miatt indult büntetőeljárás. A férfi a bűncselekmények elkövetését beismerte.

Az ügyben a Szekszárdi Rendőrkapitányság munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat átadták az ügyészségnek.

Azért, hogy senki ne váljon áldozattá, fogadják meg a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsait!

  • Amennyiben lehetőség van rá, főleg nagy értékű termékeknél, személyesen nézze meg a megvásárolni kívánt árucikket!
  • Vásárlás előtt mindig ellenőrizze az eladót a róla írt visszajelzések és a közölt adatok alapján!
  • Lehetőség szerint válassza az utánvételes vásárlás lehetőségét! Ebben az esetben, ha nem csalásról van szó, akkor a csomag mindenképpen megérkezik!
  • Ha az összeget előre elutalja, mindig jegyezze fel, vagy mentse le azt a számlaszámot, melyre elutalja a pénzt!
  • Amennyiben webshopban vásárol, mindig ellenőrizze, hogy ki üzemelteti az oldalt! Az eladónak a weblapon mindig fel kell tüntetnie címet, adószámot, cégjegyzékszámot.
  • Ha bankkártyás fizetést választ, annak adatait csak a bank online fizetésre létrehozott felületén adja meg!
  • Ellenőrizze, hogy a fizetésre használt oldal valódi banki oldal, rendelkezik-e tanúsítvánnyal!