Posted on: 2020-08-27 Posted by: Pixel Tv Comments: 0
Megosztási lehetőségek:

A Paksi Rendőrkapitányságon befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 22 éves helyi férfival szemben folytattak, aki néhány nap alatt több vagyon elleni bűncselekményt is elkövetett a városban.

Egy paksi nő tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, aki a városban levő cégük telephelyéről 2020 márciusában ellopott egy vibrációs döngölőt.

Az elsődleges adatgyűjtést követően egy 22 éves helyi lakos került a rendőrök látókörébe. A nyomozók a férfit elszámoltatták, majd gyanúsítottként hallgatták ki lopás vétség megalapozott gyanúja miatt. Az elkövető elismerte a bűncselekményt. Elmondta, hogy a döngölőt egy ismerősének adta el. A rendőrök az ellopott értéket lefoglalták, és visszaadták a sértettnek.

Néhány nappal később – március 31-én délután egy óra körül – bejelentés érkezett, hogy egy ismeretlen férfi Paks főutcáján kerékpárral közlekedve – annak lendületét kihasználva –, ki akart rabolni egy helyi idős asszonyt, oly módon, hogy a kezéből a táskát kitépje. A nő ellenállt, így az elkövető nem jutott az értékekhez, a férfi ezt követően elmenekült a helyszínről. A sértett súlyosan megsérült.

A szemtanúk, a járőrök és a nyomozók együttműködésének köszönhetően alig fél órán belül a városban elfogták a rablás elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 22 éves S.A.-t. A rendőrök elszámoltatták és gyanúsítottként hallgatták ki rablás bűntett kísérlet és súlyos testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Az adatgyűjtés során kiderült az is, hogy a férfi az elmúlt hónapokban a fentieken túl több alkalommal lopott, és a március 20-án eltűnt vibrációs döngölőt is ő tulajdonította el néhány nappal korábban egy paksi telephelyről.  A férfit a rendőrök őrizetbe vették, az ügyészség indítványára pedig a bíróság 2020. április 2-án letartóztatását rendelte el. S. A. azóta is letartóztatásban van.

A Paksi Rendőrkapitányságon az ügy vizsgálata során a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat megküldték az illetékes ügyészségnek.