Posted on: 2020-07-18 Posted by: Pixel Tv Comments: 0
Megosztási lehetőségek:

Tamaskó-Komjáti Anett kiállítása Szekszárdon

Az Amaryllis Art Cafe júliusi vendége Tamaskó-Komjáti Anett festőművész. A szekszárdi művészt az emberi arcok és a beszédes tekintetek inspirálják leginkább. A téma szépsége az arcok és tekintetek mondanivalója, mely értő analízissel együtt tisztább és őszintébb, mint a szó és a tudat – írt a kiállítóhely az invitáló sorokban.

Tamaskó-Komjáti Anett testnevelő, szívéhez közelálló sport leginkább a röplabda. Kalocsáról költözött Szekszárdra. Néhány éve kezdett el újra alkotni. Egy gyermekotthonban tartott terápiát Biszák László, szekszárdi festő. Ő mondta, hogy folytassa hobbiját, amit egy időre félretett. Tehetséges – mondta neki Laci.

Anett a benyomásokra épít, egy egy szempár, arcvonás az, ami alkotásra sarkallja.

– Emlékszel, kinek a szeme volt az első, amit megfestettél?

– Egy elképzelt szemet festettem – mondta.

Magáról így vall: “Alapvetően az emberi arc az, amit szívesen festek, a különleges, sok titkot és mélységet sugárzó arc. Szeretem és mindig is szerettem analizálni, fejtegetni az embereket. Annyira belemerülök egy szempár, egy tekintet lefestésébe, hogy minden megszűnik körülöttem. Szeretem a realisztikus ábrázolást, de sokszor úgy érzem, nem mindig az szükséges a valóságunk visszatükrözéséhez.

– Többször ért az a vád, hogy a képeim szomorú, depresszív hangulatúak. De ez szerintem nem igaz. Ha levetjük a perszónát – a maszkot, álarcot – akkor ez a valóság. Mert tulajdonképpen folyamatos küzdelem az élet. Számos trauma ér bennünket és az álarc mögött ott az igazi személyiség.

” Az ifjú művész Wesley János Lelkészképző Főiskolán művészeti terapeutának tanul. Úgy érzi rátalált arra, amivel igazán szeret foglalkozni. Alkot és analizál egyszerre. Művei nem hagyják szó nélkül a közönséget. Van, akiben borzongást idéznek, mások nagy jövőt jósolnak neki.

– Le kell vetkőzni a megfelelési kényszert, engedni kell kifolyni az akvarellt – mondja Anett.

Az Amaryllis Étteremben nyílt kiállításához még Olaszországból is érkezett kritika, mely szerint tehetséges művész… Tamaskó-Komjáti Anett alkotási július hónapban megtekinthetők.