Posted on: 2021-04-19 Posted by: Pixel Tv Comments: 0
Megosztási lehetőségek:

 

Forgass a Földért!

Közel kétszáz film, 24 óra alatt! A világ összeállt a közös cél érdekében!

Az elmúlt években több alkalommal felmerült, hogy megvalósítjuk a programot világjátékként. A járvány miatt végül néhány hónap alatt állítottuk össze a programot, arra gondolva, hogy a Shoot4Earth – Forgass a Földért! a koronavírus árnyékában is megvalósítható. Mindent az internetre tettünk – mondja Kindl Gábor a filmkészítő játék kitalálója.

A megnyitó, a zsűrizés és az eredményhirdetés is oda kerül. A megvalósításban segítségünkre van, mint bázis a Pécsi Tudományegyetem KPVK, Szekszárd. Mivel a zsűri tagjai nem utazhattak Szekszárdra, ezért most elmaradtak az eseményhez kapcsolódó programok.

Regisztrációk, minden kontinensről érkeztek, és persze érkeztek filmek is, szép számmal.
Szombaton éjszaka az időzónák szerint a regisztrált filmkészítők külön-külön megkapták azokat az elemeket, amik közül minimum egyet be kellet építeniük filmjükbe. Az idén a pandémia miatt könnyíteni szerettünk volna a játékon, több beépítendő pontot adtunk meg, ezért a TŰZ, VÍZ, LEVEGŐ, FÖLD (termőföld, talaj) mellé ÖTÖDIK ELEMKÉNT beforgathatták filmjükbe az EARTH című klip részletét.

Nekünk a játék szervezőinek is különleges érzés, amikor megérkezik a film a világ egy számunkra távoli pontjáról Ausztráliából, Kínából, Indiából, Európa valamelyik országából vagy éppen az amerikai kontinens északi vagy déli részéről.
Magyarország megmozdult, hiszen az ország szinte minden pontjáról érkeztek filmek.

A bőven száz fölött (134) elkészült filmek száma bizonyítja, hogy egy nemes cél érdekében a filmkészítés megmozgatja az embereket. Zajlik a többkörös zsűrizés. A zsűri tagjainak nincs könnyű dolga, mert a szerdai eredményhirdetésig sok filmet kell megnézniük és dönteniük kell a díjakról, Szabó István Oscar-díjas filmrendező vezetésével.
Ami már most bebizonyosodott számunkra, hogy a filmkészítés, élménye, a játék a filmmel korosztályokat hoz össze közös programra.

 

NÉHÁNY HOZZÁSZÓLÁS A PROGRAMHOZ

Mi köszönjük a lehetőséget! Tegyünk Együtt a Földért! 

A legjobb lehetőség volt arra, hogy a gyerekek, tanulók “ játékossággal”, tervezéssel, át- és beleéléssel, a forgatás alatt sajátíthatták el a Környezettudatosság fontosságát! Köszönet érte , pedagógusként, Intézményvezetőként, és magán emberként is!

Köszönjük, hogy részt vehettünk ezen a nem mindennapi, példaértékű kezdeményezésen /fesztiválon