Posted on: 2020-12-07 Posted by: Pixel Tv Comments: 0
Megosztási lehetőségek:

Ilyen még nem volt: érintkezés mentesen kapják meg a gyerekház rászoruló kicsinyei a mikuláscsomagokat. Gumiabroncsból készült hóember, kartonból készült mézeskalács házikó,  szemétből készült betlehem – igazán különleges, hulladékok újrahasznosításával készített karácsonyi dekorációk közepette várja az Ökumenikus Segélyszervezet a rászoruló gyermekeket mikulásünnepségén a kaposvári Biztos Kezdet gyerekházban. Az ünnepségen természetesen maga a mikulás is részt vesz, akit a gyermekek műsorral köszöntenek majd.

„A meseudvar megépítésénél két dolgot tartottunk fontosnak. Az egyik, hogy a gyermekek már egészen kicsi kortól megismerhessék a környezettudatosságot, találkozzanak például az újrahasznosítás fogalmával. A különleges installáció másik célja pedig az, hogy a kedves figurákkal mosolyt csaljunk a gyerekek és a felnőttek arcára. S bár a járványhelyzet miatt szabadtéren tartott eseményen érintkezésmentes lesz az ajándékátadás is, a lényeg megmarad: egyetlen gyermek sem távozik üres kézzel! ” – mondta Bacza Barbara, az Ökumenikus Segélyszervezet kaposvári intézményének vezetője.
A segélyakció kapcsolódik az Ökumenikus Segélyszervezet szeretet.éhség. Országos Adventi Pénzadománygyűjtéséhez. A Segélyszervezet ünnepi segélyprogramjait és egész éves rászorulókért végzett munkáját a 1353-as adományvonal tárcsázásával, hívásonként 250 forinttal lehet támogatni. Aki nagyobb összeget szeretne felajánlani és rendelkezik bankkártyával, a www.segelyszervezet.hu oldalon egyszerűen és biztonságosan adakozhat. Lehet segíteni átutalással és csekken a 11705008-20464565 bankszámlaszámon is. A Tesco áruházakban december 24-ig 250 forintos adománykuponokat lehet vásárolni a kasszáknál, a nagyobb postákon kihelyezett gyűjtődobozokban gyűjtik a pénzfelajánlásokat vagy csekken lehet adományozni.