Posted on: 2021-04-30 Posted by: Pixel Tv Comments: 0
Megosztási lehetőségek:

Egy tamási lakos tett feljelentést 2021. január 24-én, hogy egy ismeretlen férfi a hajnali órákban Szekszárdon egy lakóház udvarán megfenyegette, majd elvette kabátját. A rendőrök az eset kapcsán azonnal adatgyűjtésbe kezdtek, és január 25-én elfogtak egy 19 éves paksi fiatalt, aki a sértett kabátját viselte. A férfit a rendőrök elszámoltatták, kihallgatását követően szabadon engedték.

Az egyik szekszárdi áruházból érkezett bejelentés 2021. január 26-án a délelőtti órákban, hogy 10 óra 45 perc körüli időben ismeretlen személy bement az üzletbe, ahonnan megkísérelt ellopni több ruhaneműt. A bolt alkalmazottja észlelte, hogy a férfi lopni akar, így az üzlet kijárata közelében felszólította, hogy az eltett dolgokat adja vissza. Az elkövető ekkor menekülni próbált, és az üzlet alkalmazottjával dulakodni kezdett annak érdekében, hogy az ellopott értékeket megtartsa. Az ismeretlen a dulakodás közben a sértett kezét is rángatta, aki könnyű sérüléseket szenvedett. Az férfi ezt követően a lopott ruhákat hátrahagyva elmenekült. A bejelentést követően a szekszárdi rendőrök rövid időn belül a helyszínre értek, és adatgyűjtésbe kezdtek.

A járőrök a bűncselekmény helyszínétől nem messze ellenőriztek egy férfit, aki nem saját, hanem testvére adatait diktálta be az intézkedés során. A fiatalt végül az arcképfelismerő rendszerrel sikerült azonosítani. Az ellenőrzött azonos volt azzal a személlyel, aki vasárnap éjjel fenyegetéssel vette el a sértett kabátját. Az egyenruhások végül előállították a fiatalt.

A nyomozók a beszerzett bizonyítékok alapján a 19 éves paksi férfit rablás bűntett és rablás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A fiatal a vallomástételét megtagadta. Az eljárás során beszerzett bizonyítékok alapján – a kabát elvétele kapcsán – a nyomozók látókörébe került egy 24 éves érsekcsanádi férfi is, akit rablás bűntett elkövetése miatt szintén gyanúsítottként hallgattak ki. A rendőrök mindkét elkövetőt őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. Őket a Szekszárdi Járásbíróság letartóztatta. Azóta mindkét férfi büntetés-végrehajtási intézetben van.

A nyomozók az eljárás során beszerzett bizonyítékok alapján az ügy vizsgálatát befejezték, és a keletkezett iratokat a napokban megküldték a Szekszárdi Járási Ügyészségnek.