Képzési, kutatási együttműködést kötött a PTE KPVK és a Herman Ottó Intézet

A Pécsi Tudományegyetem, a PTE Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar és a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. együttműködési megállapodást kötött a környezetvédelem, a természetvédelem, a vidékfejlesztés és az ezekhez kapcsolódó oktatási, kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységekre irányulóan. Az erről szóló megállapodást péntek délelőtt írta alá Magyarország első egyetemének szenátusi tanácstermében Prof. Dr. Miseta Attila, a PTE rektora, Bozzay Péter, az intézet ügyvezetője és Prof. Dr. Szécsi Gábor, a PTE Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar (KPVK) dékánja.

Ahogy az ismert, 2018 végén a PTE KPVK-n létrejött Vidékfejlesztési Kutatóközpont a régió települési önkormányzataival, a megyei önkormányzatokkal, civil szervezetekkel és kamarákkal együttműködve kutatási, tanácsadási és képzési programokkal járul hozzá a térség vidékfejlesztési céljainak megvalósításához. A központ elsődlegesen a helyi és térségi vidékfejlesztési projektjeinek szakmai koordinációjával foglalkozik.

A Vidékfejlesztési Kutatóközpont felvállalt tevékenysége szorosan kapcsolódik a Herman Ottó Intézet szakmai és képzési területeken meghatározott céljaihoz, melynek fókuszában a környezet- és természetvédelem, valamint a vidékfejlesztés állnak.

A hagyományos, a PTE KPVK kompetenciájába tartozó képzési programok és korábbi sikeres tevékenységek mellett a kar működteti azt a szakportfóliót, amely illeszkedik a Herman Ottó Intézet által felügyelt területekhez, a környezetvédelem, a természetvédelem, valamint a vidékfejlesztés területén jelentkező képzési igényekhez. A hagyományos oktatási programok mellett az együttműködés lényeges területe a piaci igényekre rugalmasan reagálni képes felsőoktatás fejlesztése, a kutatási-fejlesztési és innovációs tevékenységek erősítését szolgáló fejlesztések támogatása, valamint a Társaság által lefedett területeken megfogalmazódó képzési igények biztosítását szolgáló rövid távú képzési programok, szakirányú továbbképzések fejlesztése.

Az eseményen elhangzott, hogy a PTE KPVK a Herman Ottó Intézet szakmai támogatásával mesterképzést tervez indítani a fenntartható fejlődés témakörében.

Prof. Dr. Szécsi Gábor dékán az eseményen elmondta, hogy a Vidékfejlesztési Központ keretein belül munkacsoportot hoz létre a kar, amelynek elsődleges feladata a szakmai, tudományos együttműködés összehangolása, képzési és kutatási szolgáltatások nyújtása, valamint közös pályázatok koordinálása lesz. A közös munkához a kar a szekszárdi központjában irodát is biztosít az intézetnek.

'Fel a tetejéhez' gomb