Posted on: 2020-03-10 Posted by: Pixel Tv Comments: 0
Megosztási lehetőségek:

Töretlen sikere van Kindl Gábor dokumentumfilmjének. A Maroknyi székely egy száz perces alkotás, melyben több, mint hatvan megszólaló idézi fel a bukovinai székelyek kálváriáját. A szereplők közül többen a közeljövőben töltik be a százat, vagyis az utolsó 24 órában készült el az egész estés film. Ők még hiteles tanúi a múltnak, közülük még éltek Bukovinában és ők még utaztak a vagonokon… mert menekülniük kellett.

(képgaléria: klikk a fotóra)

Legutóbb a kakasdi Faluházban került levetítésre a Maroknyi székely, telt ház előtt. Schellné Simcsik Orsolya polgármester elmondta, külön öröm volt számukra, hogy éppen nőnapra esett a vetítés. A település vezetése az ünnepi alkalomra vetőborsóval kedveskedett a hölgyeknek. Legyen ez az élet, az újrakezdés szimbóluma – mondta a polgármester.

Kindl Gábor producer kiemelte, a közösségi mozizás sajnos, de napjainkra eltűnt a települések életéből. Pedig nagyon fontos közösség összekovácsoló ereje van. Többen támogatói és szereplői a Maroknyi székelynek a kakasdiak közül is, amit külön megköszönt a filmes szakember.

Székely himnusz éneklése a kakasdi közönséggel >>>

(fotók: Borsi Zsolt)