Jubileumot ünnepeltek a Művészetek Házában

Ünnepi megemlékezést szervezett Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a Szekszárd város szervezett tűzvédelmének 150. évfordulója alkalmából.

Gyurkovics János, alpolgármesteri köszöntője után Nemes András tanítványai, a szekszárdi Kadarka Venyige tambura zenekar lépett fel. A kulturális programot színesítette Kovács Kinga szavalata is. A folytatásban méltatta a múltat Fülep Zoltán tűzoltó dandártábornok, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság országos tűzoltósági főfelügyelője, Velencei István nyugállományú ezredes, a Szekszárdi Tűzoltó-parancsnokság egykori parancsnokának megható visszatekintése is emelte a hangulatot.

Király Zsolt tűzoltó őrnagy, a Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka a múlt mérföldköveiről mesélt.

A jubileumi ünnepség alkalmából Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata zászlószalagot adományozott a Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság részére.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója, Dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy Szekszárd város szervezett tűzvédelme fennállásának 150. évfordulója alkalmából az eseményt megörökítő emléklapot és főigazgatói ajándéktárgyat adományozott a Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságnak, amelyet Fülep Zoltán tűzoltó dandártábornok, országos tűzoltósági főfelügyelő adott át.

A jubileumi ünnepség alkalmából a Tolna Vármegyei Tűzoltó Szövetség elnöke, Gergelics István nyugállományú tűzoltó ezredes; valamint Dr. Balázs Gábor tűzoltó dandártábornok, a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója emléktárgyat és díszoklevelet adott át a Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság részére.

Az emléktárgyak és díszoklevelek átadása után a kiemelkedő teljesítményt nyújtó tűzoltók elismeréseinek és a kerek évfordulós nyugdíjasok tűzoltók köszöntése következett. Dr. Balázs Gábor tűzoltó dandártábornok kiemelkedő szakmai tevékenységének elismeréseként igazgatói dicséretben részesítette és ajándéktárgyat adományozott Jantner Attila Zsolt tűzoltó őrnagynak, a Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szolgálatparancsnokának, a tűzoltó-parancsnokság legtöbb szolgálati idővel rendelkező tagjának, Bonifert Bálint tűzoltó őrmesternek, a Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltójának, Cseh János tűzoltó főtörzsőrmesternek, a Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság gépjárművezetőjének, valamint Simon Zoltán tűzoltó őrmesternek, a Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság különlegesszer-kezelőjének.

Fotó: Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

 

'Fel a tetejéhez' gomb