Posted on: 2021-04-11 Posted by: Pixel Tv Comments: 0
Megosztási lehetőségek:

Április 09.-én a PTE KPVK campusa előtt tartott sajtótájékoztatót Prof. Dr. Szécsi Gábor, a KPVK dékánja, az MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpontjának tudományos főmunkatársa, és Kindl Gábor filmrendező-producer.

A sajtótájékoztatón harangozták be közös kollaborációjukat,a Shoot4Earth, vagyis Forgass a Földért! filmmaratont. A filmmaraton lényege a környezetvédelemre való felhívás lesz, ahol a regisztrált versenyzőknek 24 óra alatt kell maximum egy perces kisfilmben bemutatniuk Földünk károsítását és környezetünk védelmét.

A filmmaraton bázisa a PTE KPVK.

A filmek zsűrizését nemzetközileg is elismert szakemberek végzik. A maraton április 17.-én délelőtt 10:00-kor kezdődik, a világ összes időzónájában.

Kindl Gábor, a Shoot4Earth kitalálója kiemelte, hogy nem a videók minősége vagy a technikai megvalósítás lesz a fő szempont a kisfilmek értékelésénél, hanem maga az ötlet, amivel felhívhatjuk a figyelmet a globális környezeti problémákra. A projektigazgató azt is elmondta, hogy rengeteg regisztrálás érkezett, de még várják a világ összes pontjából a regisztrációkat. A világ egyik legösszetettebb filmes játékának megvalósítását éveken keresztül segítette az Oscar-díjas cseh filmrendező Jiri Menzel, vagy a szintén Oscar-díjat nyerő Deák Kristóf is.

Prof. Dr. Szécsi Gábor egy nagyon kecsegtető nyereményt ajánlott fel, a versenyen jó helyezést elérő tehetséges fiataloknak: a KPVK újonnan indult médiaképzésén fél évig ingyen tanulhatnak. A KPVK dékánja megemlítette a tavaly ősszel elhunyt Jiri Menzelt és elmondta, hogy ez a kisfilmmaraton a néhai Oscar-díjas filmrendező emlékére is készült.

szerzők: Gyarmati Jázmin, Kiss Boldizsár