Így közlekedtek Ti…

Vármegyénkben az elmúlt 24 órában több szabálytalan járművezető is akadt. Pálfa közelében egy autóst akartak a rendőrök igazoltatni, aki a megállítására vonatkozó rendőri jelzéseket figyelmen kívül hagyta és elhajtott. Később a töltésen állt meg, majd utasával együtt kiszállt a kocsiból és a növényzetben megbújva próbálta elkerülni az intézkedést. Erre több oka is volt, mivel vezetői engedéllyel nem rendelkezik, ráadásul eltiltás hatálya alatt vezetett. Előbbi miatt szabálysértési, utóbbiért büntetőeljárás indult ellene.

Pakson egy férfi közlekedett autóval, amikor a vele szemben szabályosan haladó kocsi elejének ütközött, majd megállás nélkül továbbhajtott. Hazaérve, mintha mi sem történt volna, beállt a garázsba. Később lakásán ellenőrizték kollégáink, akiknek elismerte, hogy alkoholt ivott, mielőtt kocsiba ült. Emiatt nem állt meg a baleset okozása után. Az 50 éves helyi sofőrt előállították mintavételre. Az ittas vezetés és a cserbenhagyás miatt is büntetőeljárás indult ellene.

A 6235-ös úton, egyenes útszakaszon borult fel egy autó. A sofőr esetében a szonda negatív értéket jelzett, de zavart viselkedése miatt felmerült, hogy a vezetés megkezdése előtt a vezetési képességet befolyásoló, bódító hatású szert fogyaszthatott, ezért büntetőeljárás indult ellene is.

Szekszárdon egy parkolói koccanás történt. Kéty és Zomba között pedig vaddal ütközött egy autós. Dombóváron egy ittas sofőrrel szemben intézkedtek tegnap az egyenruhások.

Magyarországon 2008-óta zéró tolerancia van érvényben. Aki alkoholfogyasztás után ül volán mögé, fokozott baleseti kockázatot jelent magára és a többi közlekedőre nézve is.

A Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság továbbra is kéri, tartsák be a szabályokat!

…….hogy mindenki hazaérjen!

'Fel a tetejéhez' gomb