Holnap elstartol a filmes játék

A hivatalos megnyitó ma volt a PTE KPVK- nagy előadójában.

Prof. Karl Bardosh a fesztivál művészeti igazgatója elmondta, nagyon sok jó film született már az elmúlt évek során, úgy véli idén is biztosan lesznek kiemelkedő alkotások.

„A Shoot4Earth/Forgass a Földért, magyar kezdeményezésű filmkészítő világjáték, 2021-ben Cannes-bem elnyerte, a világ legjobb rövidfilmes produkciónak járó díjat.”

A verseny védnökei: Dr. Szili Katalin, Miniszterelnöki megbízott, a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács tiszteletbeli elnöke, a Pécsi Tudományegyetem kuratóriumi tagja, a zöld egyetem programok vezetője videóüzenetben üdvözölte a játékot és mint fogalmazott, nagyon fontos, hogy mindenki a maga módján és lehetőségeivel vigyázzon a Földre.

Szintén a játék védnöke:

Horváth Péter János
a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke

Prof. Dr. Szécsi Gábor
a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar dékánja

A Forgass a Földért! ötletgazdája Kindl Gábor felhívta a figyelmet arra, hogy szombatig fogadják a nevezéseket, a start helyi idő szerint 10 órkor lesz.

„E-mail formájában a stábok, alkotók ekkor kapják meg a  filmben kötelezően megjelenítendő elemet.”

A zsűri elnöke Lawrence David FOLDES az Amerikai Egyesült Államok Mozgókép- és Tudományos Akadémiájának tagja, a Hallgatói Akadémia Díj Végrehajtó Bizottságának elnöke (Hallgatói Oscar-díj). Társelnöke Szabó István Oscar-díjas filmrendező és Sandeep Marwah Asian Academy of Film and TV elnöke (India).  A 24 órás filmkészítő maraton megvalósítását, kontinenseken, illetve egyes országokban Regionális Producerek segítik.

 

'Fel a tetejéhez' gomb