Posted on: 2020-08-19 Posted by: Pixel Tv Comments: 0
Megosztási lehetőségek:

Őszintén bevallom, én azok közé tartozom, akik szeretik, ha fedél van a fejük felett, miközben kint az időjárás viaskodik önmagával. Persze tudom, ez valakiknek éppen hogy kihívás egy újabb pillanat megörökítésére…

Közéjük tartozik Makovics Kornél fotós, akinek a napokban nyílt meg legújabb kiállítása Szekszárdon az Amaryllis étteremben.

 

„Hihetetlen energiák” – ez a címe a tárlatnak, mely Kindl Gábor szavait idézve a kiállítóra is vonatkozik. A filmes szakember, a  We love Szekszárd program Art Café sorozatának fővédnöke köszöntötte többek között a Tolnai Népújság szerkesztőségét, ahol Kornél a mindennapokat tölti. S akik egyként jöttek tiszteletüket tenni kollégájuk előtt. E mellett megtisztelte a kiállítás megnyitót a Bárka csapata is, akik egy alkotótáborban vesznek most részt.

– Makovics Kornélnak sikerült kitűnni a fotósok közül. Ez is bizonyítja, hogy a technika – mely ma már sokaknak elérhető – mellett kell valami plusz, ami egyedivé teszi a pillanatokat –  hangzott el a megnyitón.

    

A kiállított képekről megtudhatta a közönség, hogy nagyrészt Szekszárd földrajzi adottságait kihasználva készültek. Itt van lehetőség a magasabbról rálátásra. Mindezt az Alföldön nehezebb lenne kivitelezni. Így viszont a villámok hangulatát újraidézi bennünk Makovics Kornél…