Posted on: 2021-03-22 Posted by: Pixel Tv Comments: 0
Megosztási lehetőségek:

Négy tűzeset és négy műszaki mentés adott munkát a Tolna megyei tűzoltóknak.

Jelentősebb tűzesetek:
Mintegy 20 hektáron égett a nádas és 10 darab széna körbála Harc külterületén, a Sióparton szombat délután. A tűzesethez a szekszárdi, bonyhádi és paksi hivatásos tűzoltók vonultak, akik hat gyorsbeavatkozó vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el a keletkezett lángokat.

Tűz ütött ki vasárnap hajnalban, egy fa tárolására használt melléképületben Tolnán, a Rákóczi utcában. A tűz lakóépületet is veszélyeztetett. A helyszínre nagy erőkkel vonultak a tolnai önkormányzati, a szekszárdi, valamint a paksi hivatásos egységek és a tetőszerkezetet megbontásával megakadályozták, hogy a tűz a lakóépületre átterjedjen. A tüzet két vízsugárral oltották el. A gyors és a szakszerű beavatkozásnak köszönhetően a lakóingatlanban nem keletkezett anyagi kár.

Jelentősebb műszaki mentések:
Műszaki mentéshez vonultak a tűzoltók péntek délután.
Tolna külterületén az 5112-es számú út 14. kilométerszelvényénél két személygépkocsi ütközött. Az egyik jármű lerepült az útról és egy halastóban az oldalára dőlt. Tolna város önkormányzati tűzoltói az áramtalanítást végezték. A járművek elszállításáról a tulajdonosok gondoskodnak.

Sásd külterületén a 611-es számú út 14. kilométerszelvényénél két teherautó szenvedett ráfutásos balesetet. A dombóvári hivatásos tűzoltók kézi erővel segítették a többi mentőegység beavatkozását.