Posted on: 2020-12-27 Posted by: Pixel Tv Comments: 0
Megosztási lehetőségek:

A Bátaszéki Autópálya Alosztály egyenruhásai – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Illegális Migráció Elleni Osztály jelzése alapján – 2020. december 27-én 16 óra 32 perckor egy magyar honosságú kisbuszt ellenőriztek az M6-os autópálya 120-as kilométerszelvényében, a Dunaszentgyörgyi pihenőben. A járművet vezető bosnyák férfin kívül a gépkocsiban tizenhárom – magukat szír állampolgárnak valló – személy utazott, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudták, ezért a járőrök a sofőrt, valamint az utasokat elfogták és előállították.

Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A jármű vezetőjével szemben a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítottak.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.