Posted on: 2021-02-06 Posted by: Pixel Tv Comments: 0
Megosztási lehetőségek:

A Bátaszéki Autópálya Alosztály egyenruhásai – a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának jelzése alapján – 2021. február 5-én 22 óra 53 perckor egy magyar és egy horvát rendszámú kocsit ellenőriztek az M6-os autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 91-es kilométerszelvény közelében, Dunaföldvár térségében. A járműveket vezető bosnyák és horvát férfin kívül a gépkocsiban öt – magukat afgán állampolgárnak valló – személy utazott, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudták, ezért a járőrök a sofőröket, valamint az utasokat elfogták és előállították.

Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A járművek vezetőivel szemben a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítanak.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.